Ништо повеќе нема да биде исто: Експерт објаснува како ќе живееме после пандемијата со коронавирусот

Откако ќе заврши пандемијата, со сите нејзини последици, кои ќе ги има врз човековото здравје и економијата, малку – помалку ќе се навикнуваме на новата состојба, која ќе ја сметаме за нормална.

Научникот Грег Брајден претпоставува дека нашиот живот ќе изгледа поинаку и ќе бара одредени промени – во општеството, работењето (економијата) и животниот стил на секој од нас.

Всушност, начинот на кој светот досега функционираше потполно е неодржлив, нагласува Брајден.

ADVERTISEMENT

По короната ќе живееме повеќе локално. Се она што досега сме го набавувале од светот, ќе го набавуваме на некое потесно, локално подрачје, било да се работи за храна, лекови или извори на енергија.

Но благодарени на тоа повеќе ќе ја почитуваме својата заедница и обичниот човек.
Ќе биде тоа предизвик, но секако предизвикот за кој вреди да се живее. Во одредена смисла ќе се роди некој нов човек.

Ни останува да видиме како ќе не промени искуството со коронавирусот.

Секако бидете мирни и оптимистични, но не заборавајте да се заштитите и да го зајакнете својот имунитет.

Facebook Comments
(Visited 40 times, 1 visits today)
Loading...