Николета, родена е без две раце, но тврди: Можам се сама да направам …

Како дете секогаш беше љубопитни. Таа секогаш ме прашуваше „како успеваш ова?“, Како го управуваш ова? Родена е без двете раце, но тоа не ја ограничило во нејзините секојдневни активности.

– Научив како да користам шминка со YouTube. Јас точно знам што сакам од шминка, па многу ретко дозволувам другите да ме шминкаат. Не можам да добијам сè со нозете, па ја движам главата и ја надоместувам. Јас не ја правам косата самостојно, но мајка ми ми помага.

Лекарите предвидуваа дека нема да преживеат

ADVERTISEMENT

– На почетокот на бременоста, лекарите рекоа дека сите екстремитети се во ред, дека сè е во ред. Само седмиот месец од бременоста откривме дека Николета нема раце – ни раскажува нејзината мајка Никол.

Иако лекарите рекоа дека постои 99% шанса таа да не преживее, Николета е родена целосно здрава.

“Јас сум само обична девојка”

„Јас бев првиот кој и испрати порка, за среќа таа одговори. Бев навистина нервозен и мислев дека е неверојатен уште од самиот почеток – раскажува нејзиниот вереник Зах за ТВ Барксофт .

Двајцата живеат заедно и не ги нервира луѓето кои ги гледаат.

– Јас сум само обична девојка. Која е разликата со Зак да биде со мене, а не со друга девојка? вели Николета, додавајќи: „Ако мислите дека не можете да направите нешто, можете, само треба да пробате“.

Facebook Comments
(Visited 38 times, 1 visits today)
Loading...