Не сакав да изгледам болно! – Деајн Миличевиќ КОНЕЧНО прозборе за АГОНИЈАТА по операцијата која можеше да биде фатална по живот!

Милјана Кулиќ се бори за живот по смалувањето на желудникот кој го направила во Турција.

ФОТО: Дејан Милиќевиќ / Инстаграм

Многу естрадни личности во последниве неколку години се одлучија на оваа интервенција, а Дејан Миличевиќ, модниот фотограф, е еден од многуте кои се согласи да зборува за операцијата на смалувањето на желудникот.

Тој откри како се чуствува во овие две години кога успешно ослабе благодарение на операцијата.

ФОТО: Дејан Милиќевиќ / Инстаграм

Фотогафот го откри тоа што многумина ги интересира , а тоа дели килограмите се враќаат, како и дали постои големата желба за храна, но и со какви предизвици се соочувал.

– Себе си си дозволувам апсолутно се, нормално грешам во доста случаи, па пос емалку се каам или ако земам повеќе од тоа што можам да го изедам, се случува да имам некоја тегоба и да чуствувам дека сум претерал.

ФОТО: Дејан Милиќевиќ / Инстаграм

Говорам за навистина многу мали количини на храна кои се сосема во ред да го земете по малку повеќе пати, межутоа некој пат и сам сакам малку подолго да потрае тоа, малку подолго да ги задоволам тие сетила и се случува да претерам, признава Миличевиќ.

Истакнал како ги изгубил првите 50 килограми по операцијата, во тој момент му делувале премногу.

ФОТО: Дејан Милиќевиќ / Инстаграм

– Многу ми беше слабо лицето. Едноставно јас сакам да бидам крупен човек, но не сакам да бидам исушен леш, значи не сакам да изгледам болно, искрено објаснил па продолжил:

– Бев еден многу болен човек кој сакаше да ја пронајде својата среќа да оздрави и да го намали бројот на килограми.

ФОТО: Дејан Милиќевиќ / Инстаграм

Бескрајни лутања по нутирционисти, по теретани, јас 30 години се обидував да ги намалам килограмите, тоа не е нешто што се здебелив преку ноќ. Јас веќе 30 години ги влечам тие килограми, тоа е “never ending stori”тоа е навистина еден бумеранг, признава фотографот.

По неговото искуство за време на диета тој бил гладен, нервозен, уморен, а освен крвниот притисок, имал и други здравстбвени проблеми кои му донеле уште поголем вишок на колграми.

ФОТО: Дејан Милиќевиќ / Инстаграм

– Бев на прагот на дијабетис 2, бев на прагот буквално тие резултати беа прилично во децимали, сега не знам стручно како да се изразам, но и со трошки го покачував тој мој шеќер и сите тие параметри покажуваа дека доколку продолжам следениот чекор ќе биде дијабетис, истакнал Дејан и додал дека сега е се во најдобар ред.

 

 

ФОТО: Дејан Милиќевиќ / Инстаграм

 

 

ФОТО: Дејан Милиќевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Дејан Милиќевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Дејан Милиќевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Дејан Милиќевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Дејан Милиќевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Дејан Милиќевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Дејан Милиќевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Дејан Милиќевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Дејан Милиќевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Дејан Милиќевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Дејан Милиќевиќ / Инстаграм

 

(Visited 1.445 times, 1 visits today)