НЕ МОЖЕШЕ ДА ИЗДРЖИ, а да не се пофали – еден од најпознатите македонски пејачи го доби најубавиот подарок во животот!

Македонскиот пејач се пофали со подарокот кој го доби.

Спасен Силјаноски е долги години дел од македонската музичка сцена, а може да се пофали и со завидна кариера.

Љубител е на традиционалната македонска музика и се труди сѐ повеќе да ја промовира.

Познат е како личност без влакна на јазикот, некој кој без грижа ги критикува преку социјалните мрежи.

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

Доста е активен на Фејсбук каде често знае да го каже своето мислење и стсв во врска со неговите колеги.

Најчесто ги критикува поради пеењето на српски песни на свадбите, додека македонските остануваат во заборав.

Важи за голем патриот кој со љубов зборува за својата татковина.

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

Спасен во многу свои интервјуа има истакнато дека неговото семејство е најскапоценото нешто кое го поседува.

Ја сака и почитува македонската традиција и се труди на своите деца да ги пренесе вистинските морални вредности.

Долги години е во брак со сопругата Ана.

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

Круна на нивната љубов се нивните две дечиња, кои се на возраст од 5 и 7 години.

Тој на Фејсбук знае да ја покаже и својата романтична страна со која секогаш ја воодушевува публиката.

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

На Ана може да ѝ позавиди секоја жена.

„Фала му на Бога живееме во една прекрасна хармонија, ниеден брак не е совршен, имаме полемики и недоразбирања, но секогаш завршуваат со прекрасен крај, прегратка и бакнеж“, откри Спасен во едно телевизиско интервју.

Она што малкумина го знаат е дека Ана и Спасен се запознале на едно многу мрачно место, но сепак се родила голема љубов.

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

Тој откри и што било клучно за да сфати дека Ана е жената на неговиот живот.

„Јас се што е поврзано околу мојот живот е интресно, кога раскажувам луѓето мислат дека се уфилмувам. Јас и мојата сопруга се имаме запознаено во Аушвиц. Во најмрачното место се роди љубов. Јас бев како музичар во Полска во концентрациониот логор, а мојата сопруга како турист. Се запознавме, во тој период кога се вратив имав несреќен случај, мојата сопруга тогаш не ми беше сопруга, ми беше девојка доаѓаше скоро секој ден кај мене на посета и не одеше во училиште туку се грижеше за мене како мојата девојка.

Се сеќавам на еден муабет кој ми го кажа мојот кум, повозрасен од мене, човек со високи морални вредноста, ми рече кога ќе бараш девојка кога ќе дојде време да се жениш немој да ја гледаш надворешната убавина. Побарај девојка кога ќе дојде време кога ќе имаш потреба ќе ти свари барем еден чај да се напиеш. Тоа го видов во тие моменти и си дадов во себе ветување дека кога ќе оздравам и ќе ја напуштам болницата ќе ја запросам. До ден денес ја одржуваме љубовта. И да се врати времето повторно би го направил истото, ништо не би променил“, кажа Спасен.

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

Деновиве пејачот се пофали и со подарокот кој го добил, но не откри од кого.

Сонце од Кутлеш или Аргеадска ѕвезда — симбол на стилизирана ѕвезда или сонце со шеснаесет зраци и симбол на античките Македонци. Сонцето од Кутлеш е национслен симбол на Макединците низ целиот свет, но за жал во Македонија по наредба нс влста почна да се отстранува од сите јавни површини.

Спасен доби слика со Сонцето од Кутлеш и гордо ја покажа на Фејсбук.

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

Фото: Фејсбук / Спасен Силјаноски

 

(Visited 2.735 times, 1 visits today)