Не го трошете животот на луѓе кои не го заслужуваат тоа!

Не трошете го животот на некои луѓе со кои сте поторшиле време учејќи лекции заедно, отколку на збирот на убави спомени.

Не трошете го животот за оние што ќе ве замолат да се откажете од своите верувања за да се прилагодите кон нив. Не трошете го животот, зборовите, или вашето внимание на оние кои ве ставаат на дното на нивната листа на приоритети додека вие ги ставате на врвот. Тие денови нема даобро да завршат.

Не трошете го животот на некои луѓе кои постојано ве потсетуваат на нивната вредност индиректно со минимизирање на вашата. Не трошете го животот на луѓето со кои разговорите отсекогаш биле збор, и ако кажавте нешто погрешно, ги чувствувавте последиците од тоа. Не трошете го животот на оние кои никогаш не ги виделе твоите солзи, оние кои никогаш не разбраа што има во насмеаното лице, оние кои немаа трпеливост со своите слабости.

ADVERTISEMENT

Не трошете го животот на луѓе кои никогаш не ве чекале. Не трошете ја моќта да го претворите своето дејствување во некое друго значење, да ги оправдате нивните лоши акции, да ја интерпретираат нивната љубомора и завист како голема загриженост и љубов кон вас. Никогаш не станува подобро. Само доброто овошје може да излезе од добро дрво, но не може да го расипа плодот од лошо дрво.

Не трошете го животот на оние во чија близина чувствувате страв, бидејќи стравот нема никаква врска со љубовта. Заштитете го вашето време, бидејќи е ограничено и брзо завршува. Вие нема да добиете повеќе од тоа.

Facebook Comments
(Visited 1.209 times, 1 visits today)
Loading...