Нема да ВЕРУВАТЕ каква била балканската пророчица КЛЕОПАТРА пред да го ПРОМЕНИ ПОЛОТ – дознајте и со што се занимавала!

Од моментот кога првпат се појави на ТВ екраните и се претстави како Клеопатра – кралицата меѓу пророците, таа предизвика бројни реакции, но и полемики.

Тоа што познато е дека таа признала само еднаш јавно дека направила промена на полот.

Во весникот „Ас“ Душица Илиќ ја откри за прв и последен пат вистината.

Така, во далечната 1985 година, Душица раскажа како ја доживеала таа операција и засекогаш го остави идентитетот на Душан.

По ова интервју, Клеопатра, односно Душица, засекогаш молчеше за операцијата за промена на полот.

-Ме чинеше многу напор и нерви околината да ме прифати како што сум. Одев да пеам од место до место, од кафуле во кафуле, од панаѓур до саем.

Тоа беше тежок пат, но и единствениот за да преживеам. Тајно сакав да ја изведам операцијата, за конечно да станам тоа што сум. Но, мојата желба не беше доволна. Плачев навечер кога се вратив од кафулето, каде што ги забавував другите со песна.

Плачев од беспомошност од сознанието дека тешко ќе заработам пари за операцијата, дека можеби ќе поминат многу години пред да ја реализирам мојата најголема и единствена желба – открила тогаш Клеопатра за „Ас“ во далечната 1985 година.

– На почетокот имаше потсмев и невкусни шеги, но успеав да издржам се. Пишувајќи за мене, а потоа и замојот изглед на телевизија, сето тоа ми донесе поголема популарност.

Почнаа да се појавуваат колеги пејачи. Тие ми понудија помош, ми предложија дека ќе одржат концерти каде ќе пеат за мене. Парите собрани на тој начин беа наменети за операцијата – открила Клеоптра, која имала 24 години во 1985 година.

 

 

 

 

(Visited 4.109 times, 1 visits today)