Најбараниот актер ги ОТВОРИ ВРАТИТЕ ОД ДОМОТ – Петар ОТКРИВА како се одбележува БОЖИК во неговиот дом!

Искрено со докторот од филмот „Тома“!

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

Славниот актер Петар Бенчин ја освои публиката со улогата на докторот Алекс Хаџи – Поповиќ во хит филмот „ Тома“, а на големиот христијански празник зборуваше како изгледа Божик во неговиот дом, а потоа и се наврати на професионалните успеси кои се редат од ден во ден.

– Воглавно за Божик одиме кај постарите членови на нашата фамилија на ручек, и тоа секогаш е со смеа и забава.

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

Ги сакам тие денови, поготово кога има снег и кога сите сме на куп. Знаете, тоа е ден кога не влегувате во верско протолкување, туку се одвива со топлина и собирање на сите генерации, вели Петар за Курир.рс и откри колку неговиот лик од филмот „Тома“ стана популарен.

– Најубаво е и најсилно е кога луѓето се поистоветуваат со тоа што го работите. Има некоја рајна врска помежу вас, вас во улога и сите луѓе кои тоа ан енкој начин го проживуваат гледајќи го филмот “Тома“.

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

Изминатата година беше интензивна за мене. Се случја доста работи кои беа сјајни. Меѓутоа, 2021 година ќе ја паметам и по тоа што мојот дедо лазар замина засекогаш, човек кој беше анјавжниот столб на мене како и на моето семејство.

Петар е и професор на Факултетот за драмски уметности, а како што вели дошло и до унапредување.

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

– Да, станав шеф на класата на ФДУ. Така е засега. Тоа е голема одговорност. Сфатив за брзо дека таа една група на луѓе имаат сериозни намери. Јас сум тука само за да помогнам.

Публиката не може да дочека Петар и неговата сопруга Тамара Драгичевиќ да ги види во ист кадар, а еве како коментира за идната соработка.

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

– Соработка со Тамара на филм ни се нема случено бидејќи ние не сме одлучиле за тоа. Треба да биде нешто посебно, а на нас предизвик и забава. Не знам, можно е тоа да биде оваа година.

Па на нас останува да чекаме на новиот проект кој го најави Петар.

 

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

 

 

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Тамара Драгичевиќ / Инстаграм

 

(Visited 3.208 times, 1 visits today)