Научниците тврдат: Ако сте се здебелиле, значи дека сте во среќна врска!

Студијата објавена од NCBI дојде до изненадувачки заклучок.

Паровите кои имаат среќни врски, се повеќе добиваат на тежина. Ова е затоа што мажите и жените во среќни врски почнуваат да се грижат помалку за тоа како изгледаат и колку тежина имаат.

Кога луѓето бараат партнери, тие се обидуваат да изгледаат најдобро. Физичкиот изглед е приоритет за нив. Со цел да привлечеме партнер, се стремиме да изгледаме што е можно подобро.

ADVERTISEMENT

Значи, кога луѓето веќе го пронајдоа својот совршен партнер, тие се чувствуваат поудобно, па почнуваат да се чуствуваат удобно во нивниот физички изглед и се повеќе се занимаваат со магијата на храната.

Поточно, оние што се чувствуваат незадоволни од бракот или врската, имаат тенденција да бидат потенки и да посветат поголемо внимание на своето тело.

Не дозволувајте ова да биде изговор за вишокот килограми. Да се ​​има прекумерна тежина доведува до разни заболувања и болести. Направете обид да пронајдете активност со партнерот во кој уживате и ќе започнете да тренирате најмалку 3 пати неделно.

Facebook Comments
(Visited 1.273 times, 1 visits today)