Му го скршија срцето и го оставија! Но, добрите луѓе му дадоа шанса да живее

Ова куче шеташе низ пругата кога спасувачите го забележаа.

Тие знаеа дека не можат да го фатат веднаш  бидејќи можеше тоа да почне да трча по должината на пругата, каде во секој момент можеше да помине воз . По трпеливото чекање, кучето сфатило дека спасувачите не сакаат да му наштетат и полека им пристапил.

Знаеше дека имаат храна, а тој е гладен и осамен. Тој полека им пристапи и зеде неколку бисквити. Видоа дека тој има повредено око и веднаш штом ја стекнале довербата, го одвеле кај ветеринарот. Беше откриено дека кучето се вика Боби и има сопственик.

ADVERTISEMENT

Спасувачите се надеваа дека сопственикот ќе биде среќен кога ќе му го вратат избеганото куче, но тој им рече дека не сака кучето да го вратат назад и да прават што сакаат. Боби има девет години, и покрај повредите, сè уште игра и е весел.

Тој сака да го сакаат и да ужива во вниманието што го даваат неговите спасувачи. Тој е многу весело куче кое се надева дека наскоро ќе најде дом што го заслужува, дом од кој никој нема да го фрли надвор.

Facebook Comments
(Visited 144 times, 1 visits today)
Loading...