Реклама
Наши ѕвезди

Момче без брада, кое сонувало да стане голем глумец – погледнете како изгледал Ѓорѓи Колозов како матурант

Дали би погодиле за кој македонски актер станува збор ако само ја видите неговата фотографија од младоста?

Реклама

Ѓорги Колозов остави траен белег и богатство во македонското глумиште.

Не постоеше улога која не му лежи, а публиката го обожаваше.

ФОТО: Принтскрин

Од овој свет си замина на 13 октомври во 2003 година, на 55-годишна возраст, а за себе ги отави неговата сопруга Шенка Колозова и нивните две ќерки, Катерина и Кристина.

Маркетинг

Генерации и генерации пораснаа со Македонските народни приказни со неговите улоги на цар, чорбаџија, Бог…

ФОТО: Фејсбук / Ѓорѓи Колозов

Многу од децата претставата за Господ ја имаа токму преку ликот на Колозов.

Приказните нѐ научија дека доброто со добро се враќа, дек трудот секогаш се исплати, а нанесувањето штета некому секогаш двојно се враќа на оној кој сака да наштети.

ФОТО: Фејсбук / Ѓорѓи Колозов

Иако прерано го напушти овој вет, Ѓорѓи остави дела како да бил присутен на Земјава со векови.

Адинистраторот на неговата Фејсбук страница, Горан Марковски, сподели фотографија направена во времето кога Колозов бил матурант.

На неа Ѓорги е без брада, со црна густа коса и желба да стане голем актер како Петре Прличко.

ФОТО: Фејсбук / Ѓорѓи Колозов

ФОТО: Фејсбук / Ѓорѓи Колозов

ФОТО: Фејсбук / Ѓорѓи Колозов

ФОТО: Фејсбук / Ѓорѓи Колозов

ФОТО: Фејсбук / Ѓорѓи Колозов

Поврзано

Back to top button