Можеби не разбра што изгуби, но верувај ми, ќе разбереш…

Има многу  повеќе да се каже за давање шанса на луѓето. Да му го дадете на некој што не го заслужува вашето време и внимание.

Тоа е она што го направив за јас. Ви дадов толку време за да сфатите што сакате. Ти го дадов универзумот. Останав во твојот живот надевајќи се дека еден ден, ќе се вратиш кај мене. Никогаш не планираше да бидеш со мене. Никогаш немаше една едиствена добра намера со мене, единствената добра работа за мене е што морав да го научам потешкиот начин.

Научив да те чекам. Правејќи изговори за нас. Целиот мој живот е со лекции. Добро и лошо. Можеби не го сфаќа тоа, но порано или подоцна ќе сфатиш дека сте збунети. Големо време è што рече и направи не беше ништо. Тие беа само празни зборови.

ADVERTISEMENT

Но, работа е, ти давам повеќе отколку што знаеш. Завршив да давам сè. Не сум совршена и никогаш не тврдев дека сум. Но, едно е што знам со сигурност, моето срце е многу поголемо и подобро и посилно од твоето. И знам дека после овој колапс, по ова трагично рушење, ќе се вратам.

Не можам да го сменам тоа што се случи. И уште поважно, не можам да те сменам. Но, сакам да знаеш дека ќе бидам добро. Наскоро ќе бидете меморија, минлива мисла. Колку што сакав да останете траен, докажавте дека не сте достојни. Не можам да го сменам, и сега кога сето тоа е кажано и сторено, знам дека не би го сторил ниту. Дури и да можев.

Facebook Comments
(Visited 91 times, 1 visits today)
Loading...