Мистериозен човек на улица дели пликоа полни со пари – полицијата го бара и под дрво и под камен

Британската полиција е во потрага по мистериозен човек кој остава пликоа полни со пари во една градска улица во малото место Блекхол Колери кое се наоѓа на северот од земјата.

Фото: Илустрација

Ова непознато лице пликоа со пари остава од 2014 година. На почетокот од оваа недела беше пронајдено плико со 2000 фунти. Тоа е четвртото плико од почетокот на оваа година, а тринаесетто по ред за овие пет години.

„Ги поздравуваме сите информации кои ќе ни помогнат да го расветлиме овој случај. Можеби сето ова е дело на некој филантроп“, изјави детективот Џон Фостер и додаде дека им е благодарен на граѓаните кои ги пронашле и пријавиле парите во полиција. Случајот се уште преставува мистерија, а и покрај тоа што од парите успеале да земат отпечатоци од прстите, идентитетот на сопственикот на парите не е познат.

Парите остануваат во полициската станица две недели и доколку до тогаш не се појави сопственикот, ќе бидат дадени на оној што ги нашол.

Facebook Comments
(Visited 9.940 times, 1 visits today)