Мајка тврди дека со гумени бонбони можете да проверите дали вашето дете има скршена коска

Венди Вуд неодамна истрчал во брза помош со својата четиригодишна ќерка Грејс. Девојчето паднало на училишното игралиште и заработило модринка на окото.

Кога пристигнале во болницата, медицинската сестра им објаснила дека во иднина, пред да дојдат во брза помош, ќе го пробаат трикот со гумена бонбона за да покажат дали детето има скршено коска во лицето.

Поточно, како што напишала на Фејсбук, на детето треба да му се понуди гумена бонбони. Ако тој не може да го џвака, треба да се упати кон болницата.

ADVERTISEMENT

Facebook Comments
(Visited 508 times, 1 visits today)
Loading...