Мајка на седум деца плачејќи објави емотивна порака: “НЕ можам повеќе, изморена сум!”

Блогерика Констанца Хол на Фејсбук објави фотографија на која плаче и текст што ги загрижи нејзините придружници. Оваа мајка на седум деца одлучи гласно да проговори и да каже дека мајчинството е тешко, па затоа понекогаш попушта од притисокот.

„Утрово се разбудив и извикав: ‘Раја не спие, не може да јаде бидејќи од силниот загриз ми крвареа брадавици толку многу што јас плачев неколку недели додека да ја нахранам “. Таа седи на мене, ме удира по глава, плаче, ми ја извлекува мојата коса и пирсинг и кога ја ставам во креветчето, и и го давам шишенце со мелко да пие тоа го прави кога само мојот сопруг Деним е во близина, но никогаш кога е сама “, напиша таа на почетокот на нејзиното емотивно обраќање.

Во тој момент, додека таа е во движење, Хол се обидува да собере сила за тој ден.

„Знам дека уште еден тежок ден е пред мене. Доколку имам среќа, ќе имам десет минути за да ги проверам пораките, а потоа некој ќе ми напише дека ми  ја мрази бојата на косата, а други ме прашуваат дали сум дебела, а третиот мислам дека едно од моите деца има аутизам “, вели таа.

Хол објасни дека многу поедноставно и било со нејзините близнаци кои на возраст од осум месеци ги оставила да плачат три ноќи.

 

„Отокагш спијат како анѓели. Секако,  луѓето ми испратија студии за да докажаат дека ќе им направам проблем, дека ќе им предизвикам тегоби. Бев  вознемирена, но немав избор. Сепак, тие се добри. Оттогаш спијат безгрижно и сите ги сакаат” додаде таа.

Се скршив. Наместо да се разбудам,  и да го средам бебето и другите деца за во училиште ја седев и си велев:

„Да, Деним веројатно ќе ги погреши сендвичите на децата, и ќе закаснат во училиште затоа што јас не ги испраќам амам тоа е, повеќе немам сила, мајчинството е најтешката работа, и сите кои ја работата оваа работа се неверојатни. “, рече таа на крајот.

Нејзиното обраќање предизвика повеќе од сто илјади реакции, а беше споделено 3700 пати.

„Јас го направив сето тоа и јас целосно те разбирам”, пишува во еден од коментарите.

Facebook Comments
(Visited 55 times, 1 visits today)