Манекенките откриваат: Со овој трик ќе изгубите сантиметар од вашиот обем за неколку минути

Тајната на потенок струк и помала тежина на моделите е, меѓу другото, лимфна дренажа.

За да останат во топ форма, тие често користат ваков вид масажа. Физиотерапевтот Флавија Морелато вели дека има многу познати личности кои доаѓаат на нејзиниот лимфен мозоци , пред важни снимања или некои гламурозни настани.

“Познати личности ја сакаат оваа масажа затоа што резултатите се веднаш видливи. Тие обично доаѓаат пред снимањето или некој важен настан”, вели физиотерапевтот, објаснувајќи како функционира оваа масажа. Типични за оваа масажа се движењата во форма на притисок. Тајната за успехот на овој метод лежи токму во овие движења.

Ова ги стимулира лимфните жлезди и ја активира лимфата, течност што тече низ лимфниот систем, до срцето, за да се забрза метаболизмот , циркулацијата , варењето и да се зајакне имунолошкиот систем.

Кога лимфата ќе стигне до срцето, течноста се пренасочува кон крвта и бубрезите ја филтрираат, од каде се елиминира преку урината.

За резултатите од масажата да бидат потрајни, важно е, вели таа, да се пие многу вода, да се избегнат алкохол , јаглехидрати и шеќер .

 

 

 

Facebook Comments
(Visited 45 times, 1 visits today)