Малкумина знаат како ОСЛЕПЕЛЕ браќата Матиќ, но едниот брат има шанси да ПРОГЛЕДА, еве зошто не сака!

Браќата близнаци Саша и Дејан Матиќ се родени на 26 април 1978 година во Дрвар како здрави, но предвремено родени момчиња кои нивниот татко Зоран и мајката Драгица морале да ги сместат во инкубатори во породилиштето во Загреб.

ФОТО: Дејан Матиќ / Инстаграм

Саса и Дејан Матиќ биле ослепиле од туѓа грешка, а се родени како здрави момчиња.

Од непознати причини, и двете бебиња ослепеле само неколку дена по раѓањето во болницата, а нивниот недостиг на судбината компензирала со нивниот извонреден музички талент, благодарение на што веќе неколку години се меѓу најпопуларните пејачи во Србија и регионот.

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

Познатиот водител во една прилика го праша Саша дали е вистина дека не сака да направи операција на окото поради Дејан, иако знаел дека ќе прогледа после тоа, бидејќи, како што изјавил, дека тој може со една интервенција да си го врати видот.

Двајцата близнаци биле во инкубаторот како предвремено родени бебиња, а несовесноста на медицинската сестра е наводно одговорна за фактот што останале слепи, иако се родени како бебиња со извонреден вид.

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

Пејачите Саша и Дејан Матиќ освен што имаат успешни кариери, имаат и успешни бракови, пишуваат српските медиуми.

Сопругата на Дејан, Јелена, го привлече вниманието на јавноста во 2013 година, кога се појави во спотот на неговата песна „Она је моја“. Дејан и Јелена се во брак од 2012 година.

Саша се оженил со Анѓела пред 14 години. Во интервјуа често вели дека неговите „три дами“ му се сè во животот.

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм
(Visited 3.796 times, 1 visits today)