Македонската „Пинк ѕвезда“ помина во полуфиналето во Гранд – Поповиќ направи преседан, Карлеуша го „зaпaли“ студиото (фото)

По Марија Груевска, уште еден кандидат од Македонија оди во полуфиналето во „Ѕвездите на Гранд“.

Фото: Принтскрин/ Ѕвездите на Гранд

Победникот во Пинк ѕвезди, Мите Стоилков чиј ментор е Вики, во последниот круг во Ѕвездите на Гранд се натпреваруваше со Ивана Димковска од Белград од тимот на Карлеуша.

Тие и двајцата направија лудило на сцената, така што сите танцуваа, а Јелена Карлеуша и Мира Шкориќ за време на настапот на Ивана влетаа во сцената и заиграа додека таа ја пееше песната „Жене воле дијаманте“.

Резултатот на крајот беше изедначен, шест – шест.

Фото: Принтскрин/ Ѕвездите на Гранд

Потоа по прегласувањето, Ивана доби предност, а прва и честиташе нејзината менторка Јелена Карлеуша.

Фото: Принтскрин/ Ѕвездите на Гранд

Но некои од членовите на жирито сметаа дека требаше да биде нерешено и дека Ивана не заслужила да добие предност.

Фото: Принтскрин/ Ѕвездите на Гранд

Како и да е, Саша Поповиќ, како директор на Гранд продукција, во последен момент донесе одлука во полуфиналето да одат 13 натпреварувачи, односно следниот четврток, 24 јуни, кога ќе се емитува полуфиналето, ќе гледаме како се натпреваруваат вкупно 26 полуфиналисти.

Фото: Принтскрин/ Ѕвездите на Гранд

Од овој круг директно во полуфиналето на ова музичко шоу отидоа Марија Груевска, Махир Мулалиќ, потоа браќата Казиќ, Исак Шабановиќ, Мухарем Хадровиќ и Ивана Димовски, додека по баражот Поповиќ во полуфиналето ги испрати Филип Јовановиќ, Ивана Богичевиќ, Мустафа Мехиќ, Тамара Селимовиќ, Мите Стоилков, Зорана Миќановиќ и Александра Љубичица.

Фото: Принтскрин/ Ѕвездите на Гранд

Минатата сабота во полуфиналето се пласираа Валентина Кузмановиќ, Немања Петровиќ, Бојан Павловиќ, Кристиња Тодоровиќ, Селим Селимовиќ, Садик Хасановиќ, Белма Хусеинефендиќ, Марти Ајдаревиќ, Зорја Пајиќ, Немања Ѓурѓевиќ и Страхиња Живановиќ.

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Инаку, Мите во јавноста стана познат по победата во втората сезона од музичкото шоу „Пинк ѕвезди“.

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков

Фото: Инстаграм/ Мите Стоилков
(Visited 2.581 times, 1 visits today)