Македонка раскажа како ЗАРАБОТИЛА 30.000 евра на Миконос за само ТРИ месеци!

Миконос важи за една од најатрактивната дестинација за богатите луѓе.

ФОТО: Миконос / Инстаграм

Миконос се наоѓа јужно од Тинос, источно од Сирос и северно од Парос и Наксос.

Островот се протега на површина од 85,5км2 и се издига до височина од 341 метри (1.119 метри) во својата највисока точка. Островот е составен главно од гранит. Живеат 9.320 жители (2001) од кои повеќето се населени во најголемиот град Mykonos, исто така познат како Chora кој лежи на западниот брег.

ФОТО: Миконос / Инстаграм

Овој остров е идеален и за добра заработка, па така многу Македонци се одлучуваат да работат на познатиот Миконос.

Една Македонка го кажа своето искуство на овој остров и искрено прозборе за впечатоците од истиот.

ФОТО: Миконос / Инстаграм

-Заедно со моите две колешки од факултет отидовме на Миконос 3 месеци, не договори агент Грк кој преку посредничка од Скопје договара млади студентки од Македонија да работат на најпознатиот грчки остров.

Младата девојка ни пристапи на фејсбук со комплименти за тоа колку сме убави и ни понуди работа како хостеси и промотерки во познатите елитни клубови на Миконос.

ФОТО: Миконос / Инстаграм

По пристапот на фејсбук, девојката ни договри интервју со менаџерот на клубот каде што работевме. За два дена девојката ни договори интерјву, тој дојде со авион во Скопје и во едно елитно место во периферијата на градот имавме вечера-интервју каде што тој ни остави одличен впечаток за работното место.

Со нудењето на сериозна сума на пари како неделен надоместок за работата и покриените трошоци прифативме и се решивме да тргнеме за Миконос со организиран превоз, лет од Солун до Атина-Миконос.

ФОТО: Миконос / Инстаграм

Стигнавме, островот е магичен. Прв пат се почуствував слободна и исполнета. Првите 4 дена додека се прилагодувавме не одевме на работа.

Не сместија во мала вила на високо место каде од балконот малку се гледаше морето.

ФОТО: Миконос / Инстаграм

Бевме радосни што ќе заработиме а сме на одмор. Тие денови ги искористивме максимално за уживање.

Бевме на прекрасните плажи кои ги има островот, нормално не шеташе гркот кој не вработи.

ФОТО: Миконос / Инстаграм

Почнавме со работа, работевме како промотерки на елитниот клуб преку ден, а навечер бевме хостеси и ги сместувавме гостите.

Работата не беше тешка, беше забавна и имавме време за плажа, одмор и секако навечер одлична забава со големи музички ѕвезди кои гостуваа во клубот.

ФОТО: Миконос / Инстаграм

Заработувавме добро, скоро сите пари ни остануваа бидејќи трошоците ни беа покриени.

Една вечер, доцна беше веќе почнуваше да се разденува, гркот ме запраша дали би работела и 4-та смена… го запрашав што значи тоа?

Тој ми објасни дека ако сакам може да отидеме со неговите пријатели на утринско едрење со нивната јахта која е во близина, нормално со повеќе луѓе да се забавуваме.

ФОТО: Миконос / Инстаграм

Јас во еуфорија и со испиени неколку коктели прифатив. Отидовме, и вистина поминавме прекрасно. Имаше многу добри луѓе на забавата на јахта која продолжи до 5 попладне другиот ден.

Се вративме назад и отидов да одмарам во вилата. Вечерта околу два по полноќ кога се сретнав во гркот после краток разговор ми даде 400 евра за тоа што сум присуствувала на забавата?! Го запрашав зошто?!

Тој ми кажа дека неговите пријатели биле многу богати и дарежливи луѓе кои сакаат да се забавуваат и имаат огромен респект кон жените кои се дружат со нив и сакаат да ги прават среќни.

Јас бев зачудена не знаев дали да ги прифатам парите… но, сепак пари ми требаа и во тој момент ги прифатив. По еден час гркот ме покани повторно со неговите пријатели на друга забава во нивната вила која е на другиот крај на островот. Ми кажа дека од клубот ќе тргнат десетина коли и забавата ќе продолжи таму.

ФОТО: Миконос / Инстаграм

Таму ќе дојде DJ-от кој е голема ѕвезда- ми кажа тој. Прифатив. Тргнавме лудо, дузина коли сите скапи коли. Џипови, кабриолети и лимузини.

Пиевме скапи пијалоци по пат. Стигнавме во Вилата која може да се каже дека беше голема колку клубот.

ФОТО: Миконос / Инстаграм

Имаше голем базен и започна afterparty. Се забавуваме пак до другиот ден. Останав таму до вечерта.

Не отидов на работа, а заработив многу пари повеќе од тоа што ми носеше првичната работа. Гркот ми даде 500 евра и започна мојата нова работа. Тоа лето зароботив над 30.000 евра.”

 

ФОТО: Миконос / Инстаграм

 

ФОТО: Миконос / Инстаграм

 

ФОТО: Миконос / Инстаграм

 

 

ФОТО: Миконос / Инстаграм

 

ФОТО: Миконос / Инстаграм

 

ФОТО: Миконос / Инстаграм

 

ФОТО: Миконос / Инстаграм

 

ФОТО: Миконос / Инстаграм

 

ФОТО: Миконос / Инстаграм

 

ФОТО: Миконос / Инстаграм

 

ФОТО: Миконос / Инстаграм

(Visited 289 times, 1 visits today)