Макаронс готови за половина час: Наједноставниот рецепт за најслатките француски колачиња!

Покрај тоа што се убави, тие се и вкусни, а она што дополнително ќе ве воодушеви е дека подготвувањето нема да ви одземе многу време.

Состојки:

ADVERTISEMENT

4 белки
70 гр шеќер
230 гр шеќер во прав
120 гр мелени бадеми
прстофат сол
боја за храна
филе по желба (крем од какао, џем, слатка павлака, шлаг …)

Подготовка:

1. Загрејте ја рерната на 150 степени. Матете ги белките и шеќерот треба да добиете цврста структура. Потоа додадете ја хранливата боја и измешајте уште една минута.

2. Изрендајте ги бадемите, шеќерот во прав и солта двапати за да ги отстраните сите грутки. Постепено и внимателно комбинирајте со белките. Смесата треба да биде мазна и густа за да не се истури.

3. Ставете хартија за печење во сад за печење, потоа користете шприц за да формирате мали топчиња. Печете 15-20 минути.Ставете фил меѓу колачите. За ова можете да користите џем или слатка павлака, крем шлаг или обична топена чоколада.

Facebook Comments
(Visited 146 times, 1 visits today)
Loading...