Кучињата ни го даваат срцето, љубовта и пријателство, а кога ќе ги оставиме, тие многу страдаат

Оваа приказна е тажна, но за жал е вистина.

Луѓето ги напуштаат своите миленици секој ден од различни причини. Некои се селат, некои имаат финансиски проблеми, некои имаат бебе, некои немаат време, на некои партнери не сакаат кучиња.

Постојат илјадници причини, а понекогаш и некои не се оправдани. Кучето е суштеството што го избравме. Ако сте деонеле одлука тогаш треба да преземат одговорност затоа што ние ги избираме, а не они нас.

ADVERTISEMENT

Тие влегуваат во нашите животи по нашите избори. Затоа, ние мора да преземеме одговорност и да се грижиме за нив сè додека се живи. Здруженијата добиваат дневни повици.

Тие имаат капацитет кој постојано се надминува, а повеќето здруженија немаат засолниште, туку работат на привремен систем на згрижување. И што ако не можете да имате куче повеќе? Веруваме дека секој со задоволство би го посвоил, но тоа не е така лесно.

Дајте се од себе за да го задржите вашето домашно милениче, без оглед на какви пречки може да се сретнете, тој или таа ќе бидат благодарни до крајот на животот. Сакајте и внимавајте ги вашите миленици како што заслужуваат, не оставајте ги!

Facebook Comments
(Visited 257 times, 1 visits today)
Loading...