Кој ќе го направи ова пред спиење – ќе го реши проблемот и ќе си ја исполни желбата!

Честопати се случува во животот за некои проблеми не е лесно да се најде вистинското решение.

 Понекогаш едноставно не знаете како да се справите со оваа или онаа животна ситуација.Ако навистина сакате да пронајдете решение за вашиот проблем или да одговорите на прашање што ве мачи веќе подолго време, методот „Стакло вода“ ќе ви помогне во тоа.

Авторот на методот, Чаша вода“, стана светски познат благодарение на деталниот комплекс на психолошка обука, основната „состојка“ на која е човечката интуиција.Ако ја користите оваа техника, ќе можете да ја активирате „третата око“ за да ја користите во различни ситуации.Користејќи ја техниката “Стакло вода”, ја програмирате потсвеста за лесно решавање на вашите проблеми.

Првично, оваа техника беше дизајнирана така што може брзо и самостојно да се најде начин за излез од тешките ситуации. Но, исто така и за исполнување на желбата, оваа техника е исто така идеална.Техника на вода на Jозе Силва – вода алгоритам.Пред спиење, истурете вода во чаша.

Сега важна точка: треба да го формулирате вашето барање во себе или гласно. Бидете сигурни да го формулирате точно. Избегнувајте нејаснотија, само јасност. Не користете „не“.

На пример, прашањето, „Зошто не можам да најдам пари за да патувам во странство?“ – Не е добро. Би било точно: „Како заработувате пари за да патувате во Париз?“ Ова е пример за прецизно и апсолутно специфично прашање.

Или: „Сега барам решение за проблемот со оставање цигари што е можно побрзо и полесно?“ Или „Кое е најдоброто решение за мене да купам стан (автомобил ..)?“ „Или„ Како да решите проблем (ова и оној) со вашиот сопруг (ќерка, син) “… итн.

Земете чаша вода во рацете, концентрирајте се, затворете ги очите, малку кренете ги очните јаболко и пијте половина чаша вода, повторувајќи во себе:„Тоа е сè што треба да направам за да се реши мојот проблем“.Покријте ја преостанатата половина чаша вода и спите мирно.

Утрото, пијте ја преостанатата вода со затворени очи и очите нагоре. Бидете сигурни да го повторите вашето прашање (не менувајте го редоследот на зборовите) што сте го поставиле претходната вечер и изразот во вашиот ум – „Ова е сè што треба да направам за да го решите својот проблем“.

Можеби е тоа, во текот на ноќта или следниот ден, во форма на просветлување или спонтана мисла, да дојде до вас едноставно и очигледно решение за вашиот проблем. Или е можно во текот на следните неколку дена да наидете на ситуација, што ќе биде еден вид навестување за која насока да се продолжи понатаму. Некој повик, напис во весник, неочекувана средба … сето тоа може да биде клучот за решавање на вашиот проблем.

Ако наутро се разбудивте со сознанието дека сте пронашле решение за вашиот проблем, пијте ја преостанатата вода од чашата и не заборавајте да му се заблагодарите на Бога, Универзумот и вашата интуиција / потсвест за добиената помош (пијте вода во секој случај).

Како работи и зошто е ефикасна оваа техника?Многумина се запознати со фактот (што исто така е научно докажано) дека водата има меморија, односно има капацитет да прима, запамети, кодира информации и преку неа може да влијае на потсвеста на луѓето (а не само на луѓето). Човечкото тело, вклучително и мозокот, се состои од повеќе од три четвртини вода.

Работата е, кога некое лице пие вода и очите им се затворени, се зголемува активноста на мозокот, мозокот се чини дека се обидува да го „пресмета“ она што сте го проголтале. Ваквата зголемена активност го отвора патот за ефективно програмирање.

Феноменот на меморија им овозможува на водата да складира податоци. Водата потсетува на нов диск каде што можете да направите какви било податоци. Така што обичната вода може да влијае не само на потсвеста, туку и на човечкото тело, како што е докажано со бројни научни студии, и може да помогне во подмладување и заздравување на човечкото тело.

Со чаша вода, со методот „Силва“, можно е не само да најдете решенија за вашите проблеми, туку и да ги исполните вашите желби со успех. Поентата, како што го разбирате, е да го програмирате сопствениот мозок и да ја пренесете енергијата што ја посакувате.

За секој нов проблем, техниката мора да се повтори. Има особено позитивно влијание врз прашањата поврзани со човековите односи.

Можеби сте скептични за ефективноста на овој едноставен метод, но многу луѓе често го користат во пракса.

Така, можете само да пробате и да видите за себе во своето искуство колку е тоа ефикасно.

Забележете, вашата потсвест може да даде јасен одговор на секое од вашите прашања.

 

 

 

 

(Visited 464 times, 1 visits today)