Која боја на кармин најмногу влијае на самодовербата

Различните розеви нијанси на кармини кои жените ги применуваат поинаку влијаат врз животната средина.

Еден тон се појави како особено атрактивен и посебен за жените. Ви откриваме кој е тој.

Долго време се веруваше дека црвениот кармин е премногу силен за секојдневно носење и изгледа премногу еротски. Неодамна беше спроведена анкета која се занимаваше со ова тврдење, или поставување на тоа како црвениот кармин делува врз животната средина.

Резултатот покажа дека жените кои носат црвена боја на крамин се самоуверени или барем се однесуваат така кон другите. Дури и 92,2 проценти од жените анкетирани во различни професии признаа дека црвениот кармин на работното место е сосема прифатлив, а 46,6 проценти сметаат дека црвениот кармин е добар избор за бизнис разговори и дека со него се чувствуваат посамоуверено.

Facebook Comments
(Visited 88 times, 1 visits today)