Колку боли породувањето? Мајки ја опишуваат болката при раѓање

Прочитајте како нашите читатели на Фејсбук ја опишаа болката при породувањето. Искрени, сериозни и духовити мајки покажаа колку се силни.

Бидејќи секоја личност има различна толернација и издржливост на болка, така што секоја жена има поинакво искуство со раѓање на детето.

Еве неколку интересни искуства:

“Ги прашував сестрите дали ќе преживеам. Ахаха, тие само се насмеаја,  јас го проколнав оној кој ми кажа дека тоа не е толку страшно” , пишува таа Маја Л.

Нина Б. пишува: “Реков дека ќе потпишам сè само да ме убијат”.

Кристина К. имаше помош од бабицата, но таа се уште се сеќава на овие големи болки: ” Бабицата ме држеше за рака, спречувајќи ме да не го откорнам железотот “. Како Маја Л. и јас го проколнав, тој што кажа дека не е страшно… aaa. ..Мислев дека ќе умрам .Тоа беше невозможно да се преживее  тоа беа, најлошите 12 часа во мојот живот. Фала му на Бога дека сè е во ред .Мојата принцеза е крај мене, но нема да заборавам – НЕ! “.

Колку болка може да биде силна, опишува Сузана .Т. кој едноставно сакаше да си оди дома среде породување. “Му реков на мојот сопруг да ме однесе дома кога главата на бебето беше на половина пат :)”.

Facebook Comments
(Visited 3.781 times, 1 visits today)