Кога ќе видите до каква состојба го донеле поранешните сопственици ова куче, ќе се разочарате

Кога слушаме ваква приказна, секогаш се прашуваме како некој имал срце да го напушти своето милениче после девет години.

Оваа симпатична кучка заврши на улица и замина сама. Но, тоа не беше единствениот проблем. Кога нејзиниот нов сопственик ја нашол, таа тежеше двојно повеќе отколку што требаше. Таа правеше многу работи со тешкотии, а некои работи и воопшто не можеше да ги изврши.

Трчањето, искачувањето и спуштањето по скалите за неа беа огромни проблеми. Но, нејзиниот сопственик одлучи да стави крај на тоа. Потребно беше многу време и напор, но работејќи заедно тие беа во можност да ги загубат сите дополнителни килограми. Од седум ипол килограми таа дојде на четири.

ADVERTISEMENT

Со помалку килограми, многу е полесно да ги извршува своите дневни активности и нејзиниот живот е многу поубав. Ова кучка е навистина среќна што нејзиниот нов сопственик толку многу ја сака. Но, никогаш нема да му биде јасно на некого како поранешните сопственици дозволиле кучето да добие толкава тежина и после тоа тие имаа срце да си заминат.

Facebook Comments
(Visited 32 times, 1 visits today)
Loading...