Кога е надвoр од салата Мирко ужива со мачето – бодибилдерот во светло какво што го немаме видено досега!

Ретко имаме прилика да го видиме во ова издание!

ФОТО: Мирко Петровски / Инстаграм

Нашиот Мирко Петровски е единствениот Македонец кој поседува IFBB PRO професионална карта за натпреварување во професионалната лига на бодибилдинг натпревари и еден од тројцата на Балканот, исто така тој е и личен тренер на познати јавни личности.

Мирко се натпреварува уште од негови 18 години и до ден денес реди успеси во бодибилдингот.

ФОТО: Мирко Петровски / Инстаграм

Освен Мирко се натпреварува и неговата сопруга Светлана Петровска која исто е успешна во женската категорија на бодибиднигот.

Во ценатрот на вниманието Светлана беше и кога тренираше во време на бременоста, сите беа воодушевени од тој начин на живот, па дури и Светлана во неколку прилики препорачува вежбање во време на бременоста.

ФОТО: Мирко Петровски / Инстаграм

Тој со неговата програма и тренинг ги доведува во совршена фит форма неговите вежбачи.

Меѓу познатите јавни личности е и нашата позната манекенка Катерина Ивановска која со години вежба со Мирко Петровски и така ја одржува совршената линија на своето тело.

ФОТО: Мирко Петровски / Инстаграм

Мирко на својот официјален Инстаграм профил често објавува фотографии како изгледа еден тренинг.

Според фотографиите и видеата слободно можеме да кажеме дека навистина треба да се вложи огромен труд за да се има здраво и совршено тело.

ФОТО: Мирко Петровски / Инстаграм

Но, исто така Мирко објавува и фотографии на кои е во лежерна атмосфера што мораме да признаеме дека не сме навиканти да го гледаме во такво светло.

Погледнете како Мирко Петровски ужива во божикните празници кога е надвор од фитнес салата воедно и преку социјалните мрежи ги честиташе празниците.

ФОТО: Мирко Петровски / Инстаграм

– Во телото здравје, во душата мир, во мислите спокој, во срцето младост. Честит Божик!, стои во објавата на Мирко Петровски.

ФОТО: Мирко Петровски / Инстаграм
ФОТО: Мирко Петровски / Инстаграм
ФОТО: Мирко Петровски / Инстаграм
ФОТО: Мирко Петровски / Инстаграм
ФОТО: Мирко Петровски / Инстаграм
ФОТО: Мирко Петровски / Инстаграм

Во продолжение уште неколку фотографии од Мирко Петровски каде неговото тело е доведено до совршенство, секој мускул е совршено истакнат на неговото тело. 

Мажи, вака треба да изгледате доколку сакате да почнете да се натпреварувате во овој спорт. 

ФОТО: Мирко Петровски / Инстаграм
ФОТО: Мирко Петровски / Инстаграм
ФОТО: Мирко Петровски / Инстаграм
ФОТО: Мирко Петровски / Инстаграм
ФОТО: Мирко Петровски / Инстаграм
ФОТО: Мирко Петровски / Инстаграм
(Visited 95 times, 1 visits today)