“Каде има живот, има надеж”

Џон Роналд Рјуел Толкин  е англиски писател, автор на „Хобитот“ (The Hobbit) и неговото продолжение, трилогијата „Господарот на прстените“ ( The Lord of The Rings).

Светската популарност ја стекна благодарение филмовите кои беа снимени по овие дела. Еве неколку негови цитати кои ќе ви помогнат да станете господари на вашиот живот:

“Надежда често се раѓа, кога се е напуштено”.

ADVERTISEMENT

“Не е лоша работа да се слави едноставниот живот”.

“Светот би бил поубаво место кога луѓето повеќе би ја ценеле храната, прослава и песната, отколку еден куп злато”.

“Никогаш” е премногу долг збор дури и за мене”.

„Честопати надежта се раѓа тогаш кога сѐ е напуштено.“

„Не е важна силата на телото, туку силата на духот.“

„Единствената одлука што треба да ја донесеме е како да го искористиме времето кое го имаме на располагање.“

„Постои добрина на овој свет и вреди човек да се бори за неа.“

„Малку по малку, човек може да отпатува далеку.“

„Лажната надеж е поопасна од кој било страв.“

„Мудрите луѓе говорат само за она што го знаат.“

„Сите поседуваат своја вредност и секој придонесува за вредноста на другиот.“

„И најмалиот човек може да го промени текот на иднината.“

“Мудрите зборуваат само за тоа што го знаат”.

“Сите имаат своја вредност, така што едните придонесуваат за вредноста на другите”.

“Дури и најмалиот човек може да го смени текот на иднината”.

Facebook Comments
(Visited 22 times, 1 visits today)
Loading...