Илустрации што ќе ви покажат како е да се биде доктор во време на коронавирусот

Никој не очекуваше дека 2020 година ќе биде ваква и дека сите ќе бидеме затворени во карантин заради вирусот корона. Една уметница од Иран создаде илустрации кои покажуваат како е да се биде докторка за време на корона.

Фото: Инстаграм/ alirezapakdel_artist

Најважно е да останете прибрани и да ги следите упатствата на лекарите, кои се прва линија на одбрана против вирусот.

Се чини дека светот запре и сите карти се фрлени за да ги ублажат ефектите од короната и да се пронајде начин да се победи. Во првите борбени редови се наоѓаат лекари, но и полицајци, пожарникари и други служби за итни случаи кои не смеат да престанат да работат под овие околности.

Фото: Инстаграм/ alirezapakdel_artist

Ако вие или некој што го знаете е вклучен во оваа работа, тогаш знаете колку е тешко и мачно да ги извршувате сите свои должности и да останете физички и психички здрави и прибрани во едно вакво „лудо“ време, нели?!

Фото: Инстаграм/ alirezapakdel_artist

Една уметница од Иран реши да им оддаде почит на сите оние што деновите ги поминуваат во борба против вирусот корона во форма на интересни илустрации.

Фото: Инстаграм/ alirezapakdel_artist

Тие се остри, но многу реални и заслужуваат почит, исто како што луѓето кои се прикажани на нив.

Фото: Инстаграм/ alirezapakdel_artist

Ако сакате да видите повеќе нејзини дела, посетете го нејзиниот профил на Инстаграм.

Фото: Инстаграм/ alirezapakdel_artist
Фото: Инстаграм/ alirezapakdel_artist
Фото: Инстаграм/ alirezapakdel_artist
Фото: Инстаграм/ alirezapakdel_artist
Фото: Инстаграм/ alirezapakdel_artist
Фото: Инстаграм/ alirezapakdel_artist
Фото: Инстаграм/ alirezapakdel_artist
Фото: Инстаграм/ alirezapakdel_artist
(Visited 51 times, 1 visits today)