Реклама
Вирално

Изнајмиле стан, почнала да им паѓа косата, кога ја дознале причината им се згадил животот!

Реклама

Момче и неговата девојка се разболеле набргу откако се преселиле во изнајмен стан во Пекинг во мај 2023 година.

Наводно, Тану почнал да ја губи косата, а акни му се појавиле по целото тело. Неговата девојка наводно почнала да кашла и почувствувала непријатност во градите, пишува „Дејли мејл“.

Шест месеци откако се вселил, Тан сфатил дека во тој период не платил ниту една сметка за вода и дека водата не му била исклучена. Агенцијата која им го изнајмила станот тврдела дека бунарот на кој бил приклучен го поминал тестот за квалитетот на водата.

Маркетинг

Фото: Pixabay

Кога Тан ги погледнал мерачите на проток на вода прикачени на чешмите во станот, видел дека статусот на нив не се менува кога ја вклучил водата. Меѓутоа, кога Тан погледнал во водомерот, забележал дека состојбата што ја прикажува се променила кога водата излегувала од чешмите.

Тан и неговата девојка повикале водоинсталатери кои откриле дека дополнителна цевка го поврзува нивниот тоалет со чешмите. Наводно им се слошило кога сфатиле дека шест месеци пијат вода од тоалетот, се тушираат со неа, ја користат за подготовка на храна…

Водоводџиите го средија проблемот, а Тан веднаш се пожалил во агенцијата која го изнајмила станот на неговата девојка и нему. Тан откри дека нивната месечна кирија била 10.000 кинески јуани, што е приближно 1.285 евра.

Фото: Pixabay

Агенцијата соопшти дека тој имал можност да користи вода за пиење или вода од блискиот бунар. Се што требаше да направат Тан и неговата девојка е да ги наместат вентилите и да одлучат која вода да ја користат.

Двајцата, сепак, тврдат дека тоа не им било кажано пред да се вселат. Агенцијата тврди дека бунарот бил прогласен за исправен во март, два месеци пред парот да се всели во станот.

Меѓутоа, водата од тој бунар требало да се користи само за чистење на тоалети, полевање цвеќиња и слични работи.

Г-дин Тан рече дека преговорите меѓу него и агенцијата за компензација се во тек.

Поврзано

Back to top button