MAMAДом и семејство

Зошто некои луѓе ставаат тоалетна хартија во фрижидерот?

Малкумина знаат дека хартијата прозведена за лична хигиена всушност е дизајнирана да ги апсорбира лошите мириси

Новиот тренд со тоалетна хартија во фрижидер, кој го наметнаа социјалните мрежи е многу корисен, ќе се изненадите зошто.

Малкумина знаат дека хартијата прозведена за лична хигиена всушност е дизајнирана да ги апсорбира лошите мириси од фрижидерот. Колку пати се нервирате кога ќе ја отворите вратата од фрижидерот и ќе ве облее мирзиба помешана од лук, кромид, сирење, остатоци од храна и сл.

@sohahome

Hãy đặt 1 cuộn giấy vệ sinh vào tủ lạnh: Kết quả thu được sẽ khiến bạn ước mình làm sớm hơn #amm #soha #sohahome #leanontiktok

♬ nhạc nền – Soha.Home – Soha.Home

Доколку ставите едно клопче хартија во вашиот ладилник ќе забележите дека штом ја отворите вратата овојпат мириса на свежо и чисто, секкао доколку претходно сте го исчистиле добро фрижидерот.

За да го постигнете посакуваниот ефект ролната хартија треба да ја ставите во преградата за јајца или на горната полица на фрижидерот, советуваат „интернет експертите“.

Се вели дека трикот функционира така што ја прави хартијата да ја апсорбира влагата од воздухот во фрижидерот. Ако содржината на влага во фрижидерот е превисока, тоа промовира формирање на мувла и гнили. Патем, ролната тоалетна хартија треба да се земе директно од пакувањето и да не се чува претходно во бањата од хигиенски причини.

По една до две недели се достигнува границата на ролната тоалетна хартија. Потоа треба да се замени и од хигиенски причини, да се фрли во садот за отпадна хартија или во останатиот отпад.

Дали трикот навистина функционира?

 

Маркетинг

Поврзано

Back to top button