Реклама
MAMAКафе муабет

Зошто невестите носат бидермаер?

Реклама

Дали знаете зошто тој се носи воопшто?

Секоја невеста ја планира својата венчавка до најмали детали, а една од нив е како ќе изгледа нејзиниот бидермаер.

Маркетинг

Потеклото на традицијата на младоста да носи букети на нивната свадба, датира од античко време. Цветовите тогаш биле вообичаена декорација на римските свадби бидејќи симболизирале нови почетоци, верност и плодност.

Во средниот век, наместо цвеќиња, почесто се правеле букети. Особено во копар и внатре да има лук. Всушност, во тоа време се сметаше дека таквите билки имаат можност да се заштитат од зли духови и лоша среќа.

Маркетинг

Во времето на кралицата Викторија, размената на цвеќе стана особено популарен начин за изразување љубов. Поради оваа причина, заради својата романтична симболика, цвеќињата се дел од свадбите. Оваа традиција продолжи до ден-денес и речиси е невозможно да се најде свадба без цвеќиња.

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button