За да го заштити своето семејство овој доктор живее во шатор во гаражата

За да го заштити своето семејство овој доктор реши да се изолира од него.

 

Тој секојдневно се бори со пациенти од коронавирусот, па така за да си го заштити своето семејство тој реши да си постави шатор во својот двор.

 

Докторите кои се секојдневно изложени на коронавирусот, преземаат драстични мерки за да ги заштитат своите семејства, бидејќи големи се шансите и самите да се носители.

 

-Секојдневно примам пациенти на одделот за пулмологија. Избрав да бидам бездомник за да го заштитам семејството, во случај јас да се заразам и да го донесам вирусот дома. Поминав една ноќ во автомобилот, потоа 4 ноќи во соба во болницата. На петтиот ден, сопругата дојде до идеја да живеам во шатор во нашата гаража. ОСТАНЕТЕ ДОМА. НАПРАВЕТЕ ГО ТОА. Така ќе се заштитие себеси и нас.Доктори, медицински сестри и други медицински лица работат напорно за да го спасат ВАШИОТ ЖИВОТ, напиша докторот во описот на фотографиите.

Facebook Comments
(Visited 88 times, 1 visits today)