Замина во Германија, па најде швалерка и реши да ја остави сопругата од Македонија – она што му го направи ги воодушеви сите

Оваа приказна многумина ќе остави во шок кога ќе видат колкава може да биде одмаздата на една жена која била оставена по многу години брак.

Нејзиниот сопруг заминал во странство по работа, а бидејќи бил програмер, таму имал добра плата и живеел потполно нов живот на висока нога.

Весна по две години поминати разделено, отишла во Германија, но договорот бил таа повторно да се врати во Македонија.

Таа еден ден сакала да го изненади нејзиниот сопруг и решила да го посети на работа, без тој да знае.

Се упатила на неговото работно место и таму ја пречекала неговата колешка која кон неа се однесувала непријателски, што на жената и било чудно, толку што дури и било непријатно што дошла на работа кај својот сопруг.

Сопругот бил изненаден од посетата на неговата сопруга дури и бесен што тој не бил известен дека ќе дојде.

Весна неколку недели поминала заедно со нејзиниот сопруг, и еден ден, како што се договориле, повторно се вратила во Македонија.

Откако се вратила во Македонија нејзиниот сопруг и рекол дека сака развод. На Раната живото во секунда и се променил, но како ова да било недоволно, нејзиниот сопруг и рекол дека има три дена да ја напушти нивната семејна куќа. Причината за да ја напушти нивната семејна куќа била дека сака да дојде во Македонија со неговата нова девојка, а тоа била недружељубивата колешка која Весна ја запозна на работното место на нејзиниот сопруг.

Имала рок три дена да ги земе основните работи, доколку сакала нешто повеќе морала да ја праша идната домаќинка, ова и го рекол сопругот на Весна.

Весна секое парче мебел, секој сувенир го избирала заедно со нејзиниот сопруг и тоа за неа било големо понижување кое го добила од нејзиниот сопруг, човекот кого го сакала со целото свое срце.

Но и покрај ова таа решила да си ги спакува работите, се пакувала и плачела. Целиот нејзин живот бил во тие картонски кутии.

Требало само за три дена да го спакува сиот тој заеднички живот со човекот со кого поминала низ добро и лошо, кој ете, на крајот, кога успеал во животот решил да ја остави. И на никого не му било важно дали таа е подготвена на тоа или не. Била исфрлена само за некоја нова жена да се всели во куќата каде таа со години создавала спомени.

И тоа за кратко, бидејќи тие најверојатно по неколку месеци повторно ќе се вратат во Германија.

Тоа и паднало многу тешко на жената, посебно што потрошила години од својот живот за човек што тоа не го заслужува.

Третиот ден сакала да се опушти и да се прости од својот дом. Земала едно шише вино кое долго време го чувала.

Нејзината последна вечера во куќата била посебна и си подготвила убава вечера и си ја пуштила омилената музика. Не ги измила чиниите туку одела од соба во соба и ги извадила шипките од завесата и ги наполнила со храна. Потоа ги измила садовите зошто не сакала да ја остави кујната валкана.

Куќата морала да биде исчистена за новиот љубовен пар.

Кога сопругот се вратил се било совршено и парот уживал. Но по неколку денови куќата почнала да непријатно да мириса. Дошла дури и компанија за чистење, се поминале до темел. Пријателите кои им доаѓале почнувале да ја чувствуваат смрдеата, дури потоа сакале да ја продадат куќата, но на купците не им се допаѓал мирисот кој се ширел во семејниот дом.

Кога Весна слушнала дека ја продаваат куќата, решила да му се обрати на поранешниот сопруг. И таа во меѓувреме заминала за Германија, каде што се вработила како медицинска сестра. И помогнал еден нејзин сокласник, со кого по некое време започнала и љубовна врска.

На сопругот му кажала дека многу и недостасува нејзиниот стар дом во Македонија па му рекла ако сака да ја намали бракоразводната парница тој треба да и ја даде куќата.

Истиот тој ден неверниот маж ја потпишал куќата и за неколку дена Весна ги избркала како што тие и го сториле.

Ликовите во оваа приказна се измислени и се плод на фантазија. Секоја сличност со вистински ликови е случајна, додека настанот, односно одмаздата на жената што била изневерена од својот сопруг, навистина се има случено.

Бонус галерија

Михољско лето во Германија

Она што за Германците е Михољско лето, тоа во Северна Америка се вика Индијанско лето.

Потеклото на самиот поим досега во митологијата на староседелците на американскиот континент.

Во центарот на митот е мечка која поносена од магијата, пред ловците избегала на небото.

Но и покрај тоа е ранета, а крвта што капела од небото, ја бојадисала природата во силна црвена боја.

Извор (галерија): Дојче веле

(Visited 2.658 times, 1 visits today)