Жената која го РАСПЛАКА ЦЕЛ БАЛКАН си ја отвори душата – Прозборе за ДЕТСТВОТО, но и открива СОЛЗИТЕ во „Тома“ биле вистински!

Искрено со актерката од„Тома“

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

Популарната актерка Паулина Манов која публиката ја засака по улогата на Лилјана во популарнито филм „Тома“ во емисијата на Курир.рс зборуваше за своите адолесентски денови и јасни цели во кои нин родителите не успеале да ја спречат.

На само 20 години го напуштила семејниот дом за да живее со катерот Борис Миливојевиќ, а оваа информација до сега не била пласирана во медиумите.

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

– Родителите ништо не ми забрануваа. Имав само 20 години кога заминав од дома. Беше тоа поради љубов и потреба за слобода. Имав потреба да бидам самостојна, да водам свој живот, да водам своја куќа. Имав потреба за тоа, рекла Паулина во емисијата.

Актерката со годинни е во брак со драматургот Владмири Ѓурѓевиќ со кој има две деца, ќерката Мина и синот Растка.

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

Паулина глума завршила на Факултетот за рамски уметности во 1999 година во класата на професорот Миленко Мариќ, а потоа започнала и професионална кариера и играла во многу популарни серии и филмови.

Паулина Манов во интервју за српската телевизија „Курир“ дава одговор на прашањето зошто е таа сцена предизвика толкму емоции кај публиката.

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

Мислам дека тоа е така поради многу причини, но суштинска најдлабока причина е што во тие сцени луѓето се присетуваат на своите немоќи кои ги имале во животот или пак тој лик или тој однос потсетуваат на пропуштените можности во животот, вели Паулина Манов.

Луѓето ми велат дека преку тој лик или филмот се присетуваат на се што пропуштиле во животот и што можеле а не направиле, додава таа.

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

Јас Лилјана ја доживеав како некој кој низ животот носи одговорност и туѓи очекувања и тоа оптеретување може буквално човек да го разболи, раскажува Паулина.

Вели дека солзите во филмот биле прави.

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

Организмот толку многу се возбудува и толку те понесуваат емоциите, па често се случува по завршување на снимањето да дојде до ерупција на правите емоции. Можеби е малку незгодно ако тие солзи не се исфрлат на време.

Кога играш такви улоги се случува да те „загребе“ нешто што боли и по завршување на снимањето емоциите еруптираат, додава таа на прашањето дали филмот предизвикал емоции кај неа.

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

Таа во интервјуто открива дека улогата ја добила на аудиција, како и сите други актери во филмот. Но открива и дека Лилјана е фиктивен лик кој не е вистински лик.

При толкување на улогата дадов се е од себе и чувствував дека многу луѓе ќе се пронајдат во тој лик, заклучува Паулина.

 

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

 

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

 

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

 

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

 

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

 

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

 

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

 

 

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

 

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

 

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

 

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

 

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

 

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

 

ФОТО: Паулина Манов / Инстаграм

 

 

(Visited 2.523 times, 1 visits today)