Еве што и згреши Мишел Обама на кралицата Елизабета

ADVERTISEMENT

Мишел тогаш покажа дека не го познава протоколот

Поранешната прва дама на Америка, Мишел Обама, прв пат се сретна со британската кралица Елизабета во 2009 година и тогаш сосема случајно го прекрши кралскиот протокол, ставајќи ја раката на неа.

ADVERTISEMENT

Британските медиуми веднаш ја распнаа бидејќи ваквиот допир по телото се смета за едно на најголемите табуа поврзани со британската монархија.

Мишел овој пат за овој настан зборуваше јавно и тоа во арената „O2“ во Лондон, пред публика од 15000 луѓе.

ADVERTISEMENT

Таа целата ситуација ја поднесе дамски бидејќи таму беше за да ја промовира својата автобиографија. „Жал ми е, момци“, се пошегува поранешната прва дама на своја сметка објаснувајќи дека поради овој настан подоцна научила да ги држи рацете скриени или зад грбот.

„Тоа беше апсолутно исправна работа, бидејќи беше човечки гест“, се извини таа пред публиката.

Кралицата за време на фотографирањето се доближи до Мишел и таа ја стави својата рака на нејзиниот грб, а тоа го направи и Мишел. Таа порано отворено зборуваше дека кралскиот протокол е „ѓубре“ и дека единствените луѓе што го почитуваат сериозно се само нивните лични слуги.

Facebook Comments
(Visited 433 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT