Еве зошто лекарите велат дека сега потребно е да внесуваме многу витамин Ц: Но, само доколку се користи на овој начин!

Во отсуство на навремена дијагностика и третман, сепсата може да предизвика откажување на органите.

Добрата вест е дека се покажало дека високите дози на витамин Ц со хидрокортизон и тиамин значително ги зголемуваат шансите за преживување.

Овој метод на лекување на сепса го разви д-р Пол Марик, лекар од Источна Вирџинија. Важно е да се напомене дека овој третман нема никакви несакани ефекти и е ефтин.

ADVERTISEMENT

Во 2009 година, витаминот Ц беше лек за спасување на свинскиот грип. Претходно, многу студии ги покажаа придобивките на витамин Ц против разни видови на инфекции.

Витаминот Ц, познат и како аскорбинска киселина, има антиоксидантни својства. Кога се јавува сепса, се активира ослободувањето на цитокинот предизвикано со тоа и неутрофилите се акумулираат во белите дробови, уништувајќи ги алвеоларните капилари.Раните клинички студии покажаа дека витаминот Ц може ефикасно да го спречи овој процес.

Според д-р Рон Ханинаке, витамин Ц е неверојатен лек за инфекции. Овој лекар верува дека традиционалната медицина го занемарува овој лек од причина што станува збор за едноставен витамин, иако тој всушност е моќен оксидант кој ги отстранува патогените микроорганизми кога се зема во големи дози.

Овој лекар е убеден дека витамин Ц ќе го излечи и коронавирус, бидејќи успешно лекува сепса.

 

Facebook Comments
(Visited 423 times, 3 visits today)
Loading...