Дупла полна месечина – феномен кој не очекува овој петок. Еве што ни предвидува хороскопот во следниот период

Во текот на изминатиот месец, ги почувствувавме промените што Полната Месечина ги направи, но сега има еден од ретките  настани во астрологијата – двојна полна месечина !

Имено, полната месечина во Вага на 19-ти април ќе и претходи на втората полна месечина која ќе се случи на 20 април, и затоа станува збор за двојната полна месечина.

Астролошки гледано, двојната полна месечина се карактеризира со несвесно и потиснато повлекување на површината и откривање на сè што сакавме да го скриеме. Како што се случува во Вагата, главната тема ќе биде партнерство , кое ќе треба да се реши на еден или друг начин.

Целосната месечина во Вага на 19 април е во право против трансформативниот Уран, и оваа позиција ќе бара промени, возбуда и слобода , што ќе нѐ направи неуморни и импулсивни .

Неочекувани настани и сосема различни однесувања за кои речиси сите ќе бидат склони ќе предизвикаат непотребни тензии во односите . Сакате да се ослободите од рутината, прави нешто сосема поинакво од вообичаеното. Но, бидете внимателни да не претерувате, бидејќи полна месечина наспроти Уран може да донесе вознемирувачки настани и нервоза.

Флексибилни и отворени луѓе во овој период ќе доживеат многу прекрасни изненадувања и ќе уживаат во возбудливи искуства. Но, ако оваа импулсивна енергија што ја носи оваа планета го носи вашето его, тоа ќе ве натера да преземете непотребни ризици и да се борите незаконски против авторитетите, што може да остави повеќе последици.

И НЕ заборавајте – треба да останете смирени и да се обидете да бидете што е можно рационални во текот на овој период. Импулсивните реакции и одлуките направени исклучиво врз основа на емоции, без вклучување на разумот, можат брзо да се претворат во комплетен хаос. Затоа, бидете внимателни кога носите некои важни одлуки, особено кога станува збор за вашите емоционални односи.

Сепак, постои убава страна која овој период ја носи со себе. Многу цели и започнати проекти во овој период конечно ќе се остварат и завршат, а заради тоа следува и награда.

Facebook Comments
(Visited 2.188 times, 1 visits today)