Драгана Мирковиќ поради болеста ќе биде ОБЕЛЕЖАНА цел живот – Големи трауми, оперирана е два пати!

Болеста повтроно ја нападна!

ФОТО: Драгана Мирковиќ / Инстаграм

Пејачката со овој проблем се сретнала уште до детството, а лекарите уште тогаш се обиделе да го решат проблемот.

Малку е познато дека пејачката Драгана Мирковиќ е родена со развојна дисплазија, па лекарите морале да ја оперираат дури два пати.

ФОТО: Драгана Мирковиќ / Инстаграм

По опоравувањето Драгана одела со штаки, а лекарите нагласиле дека одредени работи никако не смее да ги прави до крајот на животот.

Драгана своевремено раскажала дека колкот го оперирала како дета, а дека пред неколку години повторно морала да оди на операција.

ФОТО: Драгана Мирковиќ / Инстаграм

Во такви ситуации лекарите велат дека личноста која имала волку операции строго е забрането седење на ниска столица, седење во положба со прекрстени нозе, носење тежина, стоење на оперираната нога, и нагло префрлување на тежината на таа нога. Лежење на грб.

Пејачката со овој проблем се сретнала уште во рана возраст, а лекарите се обиделе и тогаш да го решат овој проблем, меѓутоа пред неколку години почуствувала влошување на состојбата.

ФОТО: Драгана Мирковиќ / Инстаграм

И било многу напорно да настапува па почнало дури и движењето да и биде отежнато.

– Проблемот со исчашен колк се јави година дена од раѓањето, тогаш имав една операција, но сега моорав да одам и на втора и да го решам проблемот, поточно да го оперирам колкот, раскажала пејачката пред некое време.

ФОТО: Драгана Мирковиќ / Инстаграм

Исто така таа се потсетила на операцијата додека била дете, иако нејзините родители се грижеле за неа дали таа ќе може да оди како и другите деца.

Меѓутоа пејачката се опоравила и открила дека нејзиниот кум ги смирувал нејзините родители дека по неговата проноза деќа се ќе биде во ред и дека нема да има проблеми со одењето.

ФОТО: Драгана Мирковиќ / Инстаграм

– До вторта година бев по болници, долго време во гипс, на терапии, одвоена од мајка ми бидејќи тогаш не дозволуваа да биде покрај мене.

За мене тоа беше страшна траума, долго време се плашев од болници, имав кошмари.

ФОТО: Драгана Мирковиќ / Инстаграм

Коѓшмарите потрааеја до тинејџерските денови, се будев од страв и вриштев. Кога еднаш прооодев како што требаше веќе не можеа да ме сопрат, не можеа да ме натераат да седанм да јадам.

Бев изразито немирно дете. Подоцна се воспостави дека нашиот кум е вистински пророк, раскажала пејачката за тешките денови.

 

ФОТО: Драгана Мирковиќ / Инстаграм

ФОТО: Драгана Мирковиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Драгана Мирковиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Драгана Мирковиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Драгана Мирковиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Драгана Мирковиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Драгана Мирковиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Драгана Мирковиќ / Инстаграм

(Visited 2.143 times, 1 visits today)