Девојчињата кубеа коси по него: Се тргна од естрадата за да се посвети на НАУКА – еве како изгледа денес!

Момчето Раде Врчаковски – Врчак откако се појави на македонската музичка сцена, веднаш ги освои женските срца.

Тој напиша неколку хитови кои и ден денеска се пееат.

Раде Врчаковски – Врчак по неколку години активно на музичката сцена, тој реши да се повлече од јавниот живот.

Раперот наместо на музиката реши да се посвети на медицината.

Tој по 12 години студии ја доби титулата доктор, за оваа негова професија најверојатно неговиот татко е најсреќен бидејќи тој стана негов наследник.

Таткото на Врчак е познатиот радиолог Миодраг Врчаковски кој е успешен во својата работа.

Раде можеби се повлече од музичката сцена но тој се уште создава музика.

За потсетување, Врчак откако се врати од САД во 1999 година се појави на сцената со песната „И повторно сам“ со која направи вистински бум на естрадата. Тажната приказна која беше испеана во песната допре до многу млади генерации.

А последниот настап го имаше во 2008 година каде замина на Евровизија со Тамата Родевска и Адријан Гаџа.

Од 2008 година јавноста немаше можност да го види Раде Врчаковски – Врчак многумина се прашуваат како тој изгледа, некогашниот рапер не е активен на социјалните мржи.

Но неодамна на Интернет се појави нова фотографија од Врчак, навистина неговиот изгед е многу поразличен од минатото.

(Visited 6.318 times, 1 visits today)