Девет причини зошто ги сакаме Рибите

Секој знак има свои добри и лоши страни.

Фото: Истаграм

 

Сепак, ние ги сакаме некои луѓе повеќе од другите, без разлика дали тоа се должи на сличностите или заради особините што би сакале да ги имаме.

Тие се креативни.Рибите не сакаат премногу обврски поврзани со работата, освен ако нивната работа е многу креативна. Повеќе се заинтересирани за цртање, пишување или сликање. Ако немаат талент или не се заинтересирани за тоа, тие секогаш можат да свират или да гледаат филм или серија или да го прават тоа во текот на целиот ден.

Рибите се верни. Но, тие нема да бидат во врска што е површна, лоша или во која не чувствуваат дека врската е со добар квалитет. Тие секогаш одат на сè или ништо и не седат на две столчиња.

Рибите нема да кажат дека копнеат по повеќе страст во врската во која се наоѓаат, па ќе мора да прочитате меѓу редови. Сепак, не е потребно многу за да се направат Рибите среќни. Едноставна вечера со свеќи дома, рози или дури и само масажа на грбот по долг ден ќе ги испрати Рибите во состојба на блаженство. Само покажете им колку ви значат и тие ќе возвратат.

Се чини дека имаат свој свет и тешко дека ќе успеете да го расипете нивниот мир. Тие секогаш се обидуваат да се изолираат од проблеми, дискусии или некои работи што не ги допираат лично. Тие ќе идеализираат некои важни работи во нивниот живот, партнери, пријатели или ситуација што не е многу добра, но ја прифаќаат реалноста.

Тие имаат тенденција за компромис.Рибите секогаш ќе се обидат да ги направат среќни луѓето околу нив. Тие прават компромис во љубовта и на работа, понекогаш и на нивна штета. Тие сакаат да им угодуваат на другите и сакаат да бидат пофалени од другите. Најважно е нивниот биланс.

Рибите сакаат да поминуваат време со семејство, партнер или пријатели. Во нивниот простор, тие се најудобни.

Тие сакаат да се изолираат и сакаат да бидат со нив. Тие не се како другите луѓе, но кога имаат проблем го чуваат во себе, не се жалат многу. Во најголем дел, тие можеби не им кажуваат ниту на блиските луѓе што им пречи.

Романтичните моменти со никој нема да бидат поубави отколку со Риби. Тие сакаат свеќи, романтични вечери, подароци и изненадувања. Тие секогаш ќе се обидат да направат сè совршено.

Што се однесува до семејството, тие точно знаат  на кого и кога му е роденденот е во целото семејство, тие се грижат за односите со другите. Сè треба да биде идеално, но без дискусии. Тие го избегнуваат тоа.

Facebook Comments
(Visited 693 times, 1 visits today)