Дарко приреди ШОУ во емисија – почна да ја облекува неговата стара облека, сите во студиото се СМЕЕА

Фолкерот Дарко Лазиќ (29) често е мета на критики поради неговиот физички изглед.

ФОТО: Дарко Лазиќ / Инстаграм

Претходно, многумина му замеруваа поради прекумерната тежина, додека сега некои истакнуваат дека изгубил многу килограми.

На Дарко, како што е познато подолго време, му беше извршена операција за намалување на стомакот, по што изгуби повеќе од 80 килограми.

ФОТО: Дарко Лазиќ / Инстаграм

Сега тој ја пробa својата поранешна гардероба пред камерата, во емисијата на Огњен Амиџиќ.

Погледнете како изгледаше Дарко во својата стара облека, ги насмеа сите во стдуиото.

ФОТО: Дарко Лазиќ / Инстаграм

Дарко со задоволство им покажа на сите разликата помеѓу гардеробата што ја носеше и онаа што ја носи сега.

Дарко Лазиќ во последно време е актелен во медиумите поради неговата драстична промена но и по тоа дека должи на сите страни пари.

ФОТО: Дарко Лазиќ / Инстаграм

Исто така медиумите пишуваат дека тој е должен и на неговата поранешна сопруга.

Како што беше објавено во медиумите, пејачката Ана Севиќ, наводно, го тужела нејзиниот поранешен сопруг Дарко Лазиќ затоа што од разводот не плаќал алиментација за нивната ќерка Лорена, а долгот досега пораснал на дури 900.000 динари. Еден познат адвокат објасни дека тужбата на пејачот воопшто не е наивна и дека последиците за пејачот можат да бидат сериозни.

ФОТО: Дарко Лазиќ / Инстаграм

Имено, Дарко поради ова би можел да добие затворска казна до две години.

– Неплаќањето на алиментација е чувствително правно прашање чии последици можат да бидат многу сериозни, и кривични и граѓански – објасни адвокатот и продолжи: „Овој чин е пропишан со Кривичниот законик како кривично дело за кое се гони по службена должност и за кое пропишана казна затвор до две години или парична казна, а во случај на посериозни последици е пропишана казна од три месеци до три години затвор.

ФОТО: Дарко Лазиќ / Инстаграм

Во случај Дарко да не ги подмири долговите кон Ана, средствата ќе ги соберат јавните извршители.

– Принудното извршувањр го спроведува јавен извршител, што треба да доведе до многу поефикасна наплата на побарувања за правно одржување и подобра заштита на доверителите за правно одржување. Доволно е алиментацијата да не се плати само неколку месеци, со што дури и тогаш постои можност за поведување и кривична и присилна извршна постапка – тврди адвокатот.

ФОТО: Дарко Лазиќ / Инстаграм

Дури и во случај Дарко Лазиќ да и давал пари на Ана на рака или купил подароци за неговата ќерка Лорена – тоа, како што е наведено во понатамошниот текст, не го ослободува од плаќање на алиментацијата што судот ја определил во пресудата. Од друга страна, извор близок на поранешните сопружници рекол дека при развод и утврдување на висината на алиментација, судот го зел предвид фактот дека Дарко не се појавил во тоа време, па затоа тој утврдил минимален износ што треба да го плати.

ФОТО: Дарко Лазиќ / Инстаграм

 

 

ФОТО: Дарко Лазиќ / Инстаграм

 

 

ФОТО: Дарко Лазиќ / Инстаграм

 

 

ФОТО: Дарко Лазиќ / Инстаграм

 

 

ФОТО: Дарко Лазиќ / Инстаграм

 

 

ФОТО: Дарко Лазиќ / Инстаграм

 

 

ФОТО: Дарко Лазиќ / Инстаграм

 

 

ФОТО: Дарко Лазиќ / Инстаграм

 

 

ФОТО: Дарко Лазиќ / Инстаграм
(Visited 13 times, 1 visits today)