Даница Максимовиќ и во седмата деценија нема проблем да позира во бикини (фото)

Актерката Даница Максимовиќ се пофали со својата завидна линија во седмата деценија.

Фото: Инстграм

Даница наполни 66 години во јануари оваа година, а многу помлади дами може да и позавидат т на нејзиниот изглед. Актерката одмара во Црна Гора, а својата витка линија ја покажа во црно бикини, позирајќи во папучи со висока потпетица. – Оваа жена запре време. Секоја чест – е една од многуте комплименти што ги доби.

Оваа актерка првата улога на филм ја одиграла 1980 година во филмот “Хајдук”. Со Тања Бошковиќ, Миленко Павлов и Раде Марјановиќ, долго време била носител театарскиот репертоар во Театарот на Терзиите. Во кариерата на Даница Максимовиќ, доминантни улоги се таканаречените жена од маргини (алкохоличарки, проститутки, жени со сомнителен морал).

За време на деведесеттите години Даница со колегата Владан Савиќ, играла и кабаре и се викал “Години на заплетот”.  Најмладата публика на Максимовиќ ја помни по улогата на тета Лије, која и позајмила глас, во серијалот “Добра ноќ деца”.

 

Facebook Comments
(Visited 332 times, 1 visits today)