Дали некогаш сте се запрашале колку заработуваат актерите кои глумат во филмовите за возрасни?

За тоа колку порно актерите заработуваат ретко се зборува во јавноста најчесто отворено зборат оние кои се добро платени.

Аријана Мари (26) за The Daily Beast се потсети на почетоците и како стана дел од оваа индустријата. За класичните сцени помеѓу мажот и жената најпрво ја платиле 1.200 долари, што значи дека за денешниот стандард била добро платена, но проблемот бил со нејзиниот агент кој и зел 40 отсто од платата, што е многу од вообичаените 10 или 20 проценти.

Не поминала добро и со другиот агент кој пополека го зголемил процентот.

ADVERTISEMENT

Сепак, како Мари стана популарна во социјалните мрежи, нејзината цена исто така се зголеми.

“Ако плаќаат 1.200 долари, а не 1.000 долари на некого, мора да си сигурен дека ќе заработиш повеќе од 200 долари на таа сцена, но актерката мора да биде популарна”. Дали постои начин како да се крене цената?. Ако имате осум сцени, тоа е 1600 $ повеќе месечно.”, вели Глен Кинг, извршен директор на Mean Bitches.

“Она што е важно е присуството на социјалните мрежи, многу девојки се  вработуваат поради бројот на следбеници”. Инстаграм е многу голема работа, но во исто време тие се фокусираат на порно актерки, а тоа е проблем “, вели порно агент Марк Шпиглер.

Шпиглер е посебна приказна, бидејќи неговите жени добиваат многу поголеми количини од вообичаените: “Сценарио на дечко / девојка е 1000 долари, за анален секс најмалку 1200, а за двојно пенетрација од 1500 и погоре.

Прашањето е колку тие навистина плаќаат за порнографски ѕвезди.

Според информациите собрани од разни компании, агенти и порно ѕвезди, цените зависат од самата ѕвезда, но постојат индустриски стандарди.

Што се однесува до жената, им се исплаќа фиксен износ и немаат право на авторски права.

Две девојки: 700-800 долари
Две девојки (анален): 900-1100 долари
Девојка/ дечко: 900-1000 долари
Девојка / дечко (анален): $ 1100-1200
Секс тројца, кученца или оргија: Основна цена + 100-200 долари за дополнително лице

Што се однесува до мажите, истите правила важат за нив, како и за жените, но износите се далеку помали.

Нов актер за машко-женска акција: 300-500 долари
Познати актери за машко-женска акција (анален и без): 500-1200 долари

Секс тројца, кученца или оргија: основна цена + 100-300 долари, но не е задолжително за дополнително лице

Жените на почетокот на својата кариера заработуваат значително повеќе од мажите на почетокот на својата кариера, но бројките за искусни актери се зголемија во последните десет години.

Facebook Comments
(Visited 593 times, 1 visits today)