Дали Аца Лукас сака да се скара со Марија? Фолкерот изјави дека овие две пејачки пеат подобро од неа!

Поради една изјава на Аца Лукс во последното интервју многумина се прашуваа како Марија Шерифовиќ ќе реагира на неговите зборови.

ФОТО: Аца Лукас / Инстаграм

Имено, на прашањето да ја прокоментира изјавата на Катерина Остојиќ – Каја дека е суетна дека некој подобро пее од неа, пејачот озговори:

– Можеби Каја не се изрази добро, но тоа е жива вистина, секој сака да биде најдобар. Каја е една од двете најдобри пејачки во земјава, таа и Александра Радович убивaaт како пејат.

ФОТО: Аца Лукас / Инстаграм

Откако новинарот на свет.рс потсети на Марија Шерифовиќ, неговата некогашна колешка од музичкото талент шоу.

– И таа пее добро, но не е како нив две. Лично ми се допаѓаат повеќе овие две, тие би биле светски ѕвезди да се родени на друго место како и јас. Но јас сакам што сум се родил овде. Можеби тамиу би бил несреќен, можеби би уmрел како Мајкл Џексон, кој знае.

ФОТО: Аца Лукас / Инстаграм

Аца Лукас познат е по тоа дека нема влакно на јазик, па тој неодамна распали и по неговата колшека Кија Коцкар.

Пејачот Аца Лукас призна дека би сакал да напише книга за неговиот живот, но дека нема доволно време за тоа. Кога дозна дека најпродавана е автобиографијата на Кија Коцкар на Саемот на книгата во 2018 година, тој се изненади.

ФОТО: Кија Коцкар / Инстаграм

– Добро пишувам, но немам време. Вања Булиќ е единствената личност на која би можел да и го оставам, бидејќи не знам дали би било добро да го пренесам мојот израз директно.

Секој има право да пишува, но не разбирам кога го прават тоа по еден и пол хитови или два албума. Некои пишуваа и по тие задруги – истакна пејачот за „Свет“ и откри што мисли за фактот дека во 2018 година, најпродаваната автобиографија на Саемот на книгата беше на Кија Коцкар.

ФОТО: Кија Коцкар / Инстаграм

– Колку тажен саем ако е така. Се шегуваш со мене? На Саемот на книгата? Што е со светските писатели, класици? Добро е што не одам на Саемот на книгата, сите книги што требаше да ги прочитам, веќе ги прочитав и добро е што не ги читам овие нови. О, дај Боже да ме спаси, што вели таа нејзина книга? Дали станува збор за нејзиниот живот? – вели пејачот и додаде:

ФОТО: Кија Коцкар / Инстаграм

– Значи, брзо се чита. Колку, две или три страни? Колку страници можат да имаат книгата на една личност што се појави пред една или две години? Па, Добрица Ќосиќ и Иво Андриќ се превртуваат во гробот – критикува Аца Лукас.

 

ФОТО: Кија Коцкар / Инстаграм
ФОТО: Кија Коцкар / Инстаграм
ФОТО: Кија Коцкар / Инстаграм
ФОТО: Кија Коцкар / Инстаграм
ФОТО: Кија Коцкар / Инстаграм
ФОТО: Кија Коцкар / Инстаграм
ФОТО: Кија Коцкар / Инстаграм
ФОТО: Кија Коцкар / Инстаграм
(Visited 393 times, 1 visits today)