„Гушнете ги најблиските и кажете им дека ги сакате“ – прочитајте ги последните пораки на Калина на Фејсбук

Погледнете го последното интервју но и последните пораки на Фејсбук на планинарката Калина која загина на Кајмакчалан

Калина Велевска (26), во неделата трагично го загуби животот на Кајмакчалан, заедно со 35 годишниот Александар Миновски.Таа минатата година беше организатор на 12 планинарски предизвици, а во истиот тој период го водеше и својот планинарски дневник. Како организатор гостуваше во емисија на телевизија Тера, а целото интервју можете да го погледнете во продолжение.

ADVERTISEMENT

 

Калина често пишуваше и интересни, емоционални пораки и на социјалните мрежи, кои исто така многу зборуваат за тоа каква девојка беше. Во една од последните пораки на нејзиниот ѕид пишува „Сонувам за денот кога нема веќе да споделуваме апели за помош за било кој, по било кој основ“. А само неколку дена претходно го напиша и објави следнаво:


 

Почивај во мир млада и храбра девојко.

Facebook Comments
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.