Реклама
LIFESTYLEВирално

Градот во Алјаска каде Сонцето нема да изгрее во следните 65 дена

Реклама

„Полноќното сонце“ не е единствениот феномен во Бароу.

Градот Утквиагвик кој се наоѓа на Алјаска, е познат како Бароу. Во овој дел е многу  ладно и темно во текот на поголемиот дел од годината, а овој град воедно е и најстудениот град на светот.

Во Бароу има околу 4.000 жители, а повеќето од нив се староседелци. Тоа е најсеверниот град на САД и жителите се горди на тоа.Иако би се запрашале зошто некој би доаѓал тука, овој град сепак има убава заработка од туризмот, а причина за тоа се природните феномени.

Маркетинг

Овој град има „полноќно сонце“, кое во овој појас се појавува во текот на летните месеци. Тоа значи дека сонцето е видливо 24 часа дневно, па дури и на полноќ, доколу времето е убаво.

„Полноќното сонце“ не е единствениот феномен во Бароу. За разлика од другите градови во Алјаска, Бароу се наоѓа на крајниот север, и во текот на зимските месеци ноќта трае многу долго, односно не се разденува 65 дена.

Маркетинг
Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button