Го роди своето шесто дете дома, пред своите ќерки – погледнете ги фотографиите!

Кога идните мајки треба да се породат во болница, тие обично имаат едно блиско лице во близина, но Вирџинија Кејси Телер одлучи да го роди своето бебе во својот дом, опкружено со семејството.

„Сите бевме добро, бидејќи сме во нашиот дом. Ќерките можеа да влагуваат и излегуваат, но сите сакаа да бидат со мене “, изјави Телер за порталот „Матерли“.

ADVERTISEMENT

Нејзините ќерки беа сведоци на доаѓањето на нивната сестричка на свет, и токму тоа беше желбата на нивната мајка.

12-годишната Одри, 10-годишната Ела, 7-годишната Лилијан, 4-годишната Золи и 2-годишната Зури, со нетрпение го дочекаа и го поздравија моментот кога ја видоа сестрата Талула.

Телер, исто така, ја родила и постарата ќерка Зури дома, но немала професионален фотограф да ги сними сите моменти на породување. Сега таа ја ангажираше Ребека Берт за да го забележи овој момент.

„Јас обично фотографирам свадби, ова беше нешто што не сакав да го пропуштам”, рече Берт, кој направи неколку фотографии кои станаа вирален хит.

„Раѓањето не е нешто што треба да не плаши, треба да се прослави”, вели Телер, кој помина пет часа по првите напори.

Препорачливо е за сите на кои им е дадена можност, а бременоста  им оди без компликации, да се разгледа можноста за раѓање во познато опкружување, вели оваа мама.

„Има толку многу опции, треба да се распрашувате, да ги проучувате и да го направите вистинскиот избор за вас”, изјави таа.

Facebook Comments
(Visited 388 times, 1 visits today)