Ги вратија колачињата во слаткарницата бидејќи се расипани – кога продавачката ја отвори кутијата почна да плаче (видео)

Шерон е сопственичка на слаткарница која во последните неколку години мораше да помине низ многу тешки моменти.

Нејзината работа не оди баш најдобро, пред неколку години и беше дијагностициран рак на јајникот, го изгуби својот помлад брат, а нејзиниот син е болен. Се разбира, сите овие третмани се скапи, така што Шарон мора многу да работи за да заработи доволно пари, иако со задоволство би поминала повеќе време со семејството. За да помогнат барем малку, австралиската водителка Џеки О измисли изненадување поради кое Шарон прво беше загрижена, а потоа се воодушеви.

Имено, една млада жена влезе во нејзината слаткарница и купи колачиња, но по 5 минути се врати и тврдеше дека колачињата се стари и скршени. Таа и се јави на својата шефица која се појави во продавницата со кутијата во која беа колачињата. Кутијата и ја дадоа за да се увери и самата дека нешто не е во ред со колачињата. Кога ја отвори кутијата, доби нешто што не го очекуваше – 10.000 долари.

 

Се разбира тоа за неа значеше многу, и сите се согласија дека сопственичката на слаткарницата е достојна за помош, бидејќи беше прекрасна и тивка личност која секогаш се обидуваше да ги задоволи своите клиенти.

Facebook Comments
(Visited 24.881 times, 1 visits today)