Во Шкотска бараат берачи на јагоди – платата е околу 2000 долари

Во Шкотска се бараат берачи на јагоди

Еве како изгледа еден оглас за оваа работа:

Се бараат берачи на јагоди

„Потребни се берачи на јагоди на отворено во Шкотска. Почнувајќи од мај и јуни 2019 година.

Услови:

Искуството во чистење на овошјето и зеленчукот е корисно, но не и услов. И познавањето на англискиот јазик е пожелно, но за ваков тип на работа не е услов.

BERAČ JAGODABerba jagoda u plastenicima i na otvorenom u Škotskoj. Početak rada u svibnju i lipnju 2019. (termini od…

Posted by Option A Hrvatska on Понеделник, 18 февруари 2019

Еве еден таков оглас кој беше објавен во Хрватска

Оваа дејност НЕ МОЖЕ да ја вршат луѓе: алергични на пчели, со проблеми во кичмата  и оние кои не можат да стојат долго.

Кандидатит може да бидат со средно образование

Што нудат работодавачите

За оваа работа работно време е најчесто 6 дена во неделата, 8 часа на ден (почеток на смена во 6:30 часот, летна смена од 4:30 часот), на врвот на сезоната се прави до 9 часа на ден и тоа 7 дена во неделата (секој прекувремена работа се плаќа)

Пауза за ручек од 30 мин + дополнителна пауза од 15 мин

Неделен платен список: £ 8,21 / час, прекувремена работа £ 12,31 / час, дополнителни бонуси за трудољубиви работници.

Обука се предвидени 20 часа

Сместување во префабрикувани куќи во непосредна близина на работното место, 3-4 работници во една вила

Организирани автобуски линии за шопинг во блискиот град

Помош при организирање патување во Шкотска ако е потребно

Prezentacija o berbi jagoda u Škotskoj će biti održana u petak 15.3.2019. u hotelu Vila Ariston u Osijeku (kod…

Posted by Option A Hrvatska on Среда, 06 март 2019

За лице, припадник на држава, која не е членка на Европската Унија, не е дозволено постојано вработување, туку само сезонска работа и тоа со договори од три до шест месеци, колку што најчесто изнесува и временската работна виза.

Facebook Comments
(Visited 240 times, 1 visits today)