„Вовед во анатомија“ и други серии донираа медицинска опрема во болниците каде е најмногу потребна

Лекарите и здравствените работници ширум Америка не беа подготвени за коронавирусот, па им недостасуваше многу опрема.

Сериите како што се „Вовед во анатомија“ и „Специјализант“ одлучија во овие тешки времиња сиот вишок од медицинска опрема да ја донираат во локалните болници.

Опремата од сетот на серијата 2Специјализант“ е донирана на локалната болница во Атланта. Ревматологот Карен Лов објави фотографија од донацијата на социјалните мрежи.

View this post on Instagram

"Look for the helpers. You will always find people who are helping." . To the entire team @theresidentonfox, thank you for this incredibly generous donation of #PPE from your set, including gowns, masks, gloves, and all the things our healthcare workers need to provide safe care for our community during #COVID19. . Yesterday, I had a serious discussion with the residents about how, though supplies are low, a magical shipment of masks is unlikely to arrive. And yet, a magical shipment of masks DID arrive, in the form of this very generous gesture. This kind of community support means so much to our #frontlineproviders who are making many sacrifices to staff our hospitals and care for our community. . Thank you, @theresidentonfox and @foxtv for being helpers. We needed this kind of good news today. . PS: Sorry it's not a great pic, but the focus was not on the photo at the time. Similarly, the team @theresidentonfox are good citizens doing good deeds and not looking for a shout out. Though I encourage all to support The Resident and the great team behind the show and to pay their good deed forward any way you can. . #Hurstlife #residentlife #emoryIMresidents #lookforthehelpers #gratitude

A post shared by klaw (@karen.ll.law) on

Медиумска куќа Еј Би Си изјави дека серијата „Станица 19“ донирала свои Н95 маски на локалната противпожарна станица. Тие на сетот имале нешто повеќе од 300 маски и со задоволство им ги предадоа на професионалците на кои им се потребни во вакви ситуации.

Од сетот на „Вовед во анатомија“ донирано е големо количество заштитна опрема, вклучувајќи и ракавици и заштитни одела и маски, пренесуваат странските медиуми.

Серијата „Њу Амстердам“ и „Добриот доктор“ исто така медицинскиот материјал го донираа во локалните болници.

Facebook Comments
(Visited 103 times, 1 visits today)