Вистинска приказна за еден самохран татко и неговата ПОСВОЕНА ЌЕРКИЧКА која заради Дауновиот синдром никој не ја сакаше

Овој необичен татко го воодушеви целиот свет

Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе

Италијанецот Лука Трапанесе стана сензација на социјалните мрежи заради својот пристап кон родителството

Тој ги предизвика стереотипите поврзани со идејата за татковство и традиционалното семејство.

Трапанесе е хомосексуалец, католик, кој живее сам – а пред година дена одлучи да посвои девојче со Даунов синдром.

Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе

Таа имаше само месец дена, а веќе беше одбиена од 20 семејства кои не сакаа да посвојат болно дете.

Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе

Што се однесува до Трапанесе, како што вели самиот, русокосото девојче му го променило животот за 100 отсто и сега целиот негов свет се врти околу неа. Тој постојано објавува заеднички фотографии со малата Алба на социјалните мрежи и вели дека е горд што е татко на ова девојче..

„Ми донесе среќа и чувство на исполнетост. Се гордеам што ѝ сум татко“ – рекол тој.

„Од свои 14 години волонтирам и многу пати досега во животот сум работел со лица на кои им е потребна помош па почувствував дека имам право знаење и искусво тоа да го направам“, изјави Лука за медиумите.

Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе

Младиот Италијанец отсекогаш сакал да стане татко, а потоа во 2017 година, добил и дозвола за посвојување, но само под еден услов – како што објави „БиБиСи“, маж самец може да посвои дете само со посебни потреби и тоа само кога тоа дете другите традиционални семејства го одбиле.

Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе

Во Јули 2017 на Лука ќе му се јават за девојчето и штом ја слушнал нејзината приказна веднаш се согласил.

„Кога прв пат ја држев во рацете, ме обзеде радост. Веднаш почувствував дека ми е ќерка“, изјави самохраниот татко за странските медиуми.

Погледнете ги нивните заеднички фотографии:

Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
Фото: Инстаграм/ Лука Трапанесе
(Visited 166 times, 1 visits today)